За да бъде красива

за да бъде красива

интересно

Здравец тюльпановидная правила за грижа за специален изглед мушкато

Здравец тюльпановидная не ще остави никого безразличен, нейните красиви цветя приличат на пищния букет нераскрывшихся лалета. Тя е непретенциозен в грижи, лесно се размножават, благодарение на което е любимец на много градинари.

Здравец, известен също като мушкато, се радва на голяма популярност благодарение на продължителен цъфтеж и неприхотливости грижи. Но заслужава специално внимание, здравец тюльпановидная, цъфтеж, която никой не може да остави никого безразличен.

Цветя здравец тюльпановидная

Мушкато сортове тюльпановидная се различава от другите видове цветя, много подобни на нераспустившиеся лалета. Цветята не са големи, чаша едва достига см височина. Едно цвете смотрелся да неказисто, но на всяко стъбло на растението се появява съцветие с множество тюльпанчиков (30-50 броя), и това изглежда като един голям зашеметяващ букет цветя.

Розички и се предлагат в различни нюанси от бледо розово до наситено бордо. Леене също се различават от повечето разновидности, те са лъскави и твърди. Височина на растенията, при условие че спазването на правилата за оформяне и изрязване варира от 30 до 70 сантиметра. Има няколко най-често срещаните сортове тюльпановидной здравец:

 • душистая;
 • кралската;
 • зональная;
 • плющелистая;
 • уникум;
 • ангел.

Здравец тюльпановидная – грижи в домашни условия

Външно тюльпановидная мушкато много се различава от повечето други видове от това растение, но грижите за нея в домашни условия точно същата не ще ви донесе неприятности. Има правила, които е важно да се спазват, за да растение себе си се чувствах комфортно:

 • Почвата. По-добре да се вземе готова универсална смес. Но, като опция, може да се събере на обикновена градинска, се смесва с торф в същото съотношение, добавете пясък, в почвата на растението да бъде много удобно. За да се избегне загниване на корените, по-добре е да направите дренаж.
 • Осветление. Здравец се нуждаят от ярка светлина, но разсеяна – ярки слънчеви лъчи печени листа.
 • Температурите. Здравец не обича резки температурни колебания. Оптималният режим за нея +21-26°С през лятото и +14-16°С през зимата.
 • Като вода, здравец?

  Това растение обича водата и влагата, сушата за нея е пагубно, но през зимата и прекомерно поливане може да навреди на цветето. Колко често се полива здравец в саксия, зависи от времето на годината. През лятото тя се нуждае от влага на почвата през ден, през зимата – веднъж седмично. Ако на долните основанията са се появили петна, кафяви на цвят, това означава, вашата тюльпановидной здравец липсва влага.

  Да Не забравяме и такъв важен въпрос да се грижите за едно цвете, как хранене. Тя се провежда през лятото и есента 1-2 пъти в месеца течни торове със съдържание на фосфорам и калий. Не прекалявайте с превръзка – ако хранителни вещества твърде много, растението ще отидем в растежа и цъфтежа тръгват на заден план.

  загрузка...

  Подрязване здравец

  Здравец тюльпановидная изисква грижи в началото на пролетта – формиране на буш. Факт е, че ако й позволи да расте свободно, то най-вероятно ще бъде два или три дълги стъбло с няколко листа и по соцветию на всеки. Това малко не е това, което би ни се искало. За да образуват буйни храсти, важно е да изрежете здравец в началото на март, след период на почивка.

  За подрязване на растението се нуждаем от продезинфицированный инструмент – градинарски ножици или остър нож. Ножици в този случай не е подходящ – те могат да деформират стъблото при натиск. Отрежете необходимо дълги стъбла, така че всеки остава не по-малко от пет пъпки. За да не се разпад, на мястото на раната трябва да се обработи дървени въглища, а самото цвете се хранят.

  Как да се размножават тюльпановидную здравец?

  Няма нищо по-лесно от размножаването на здравец. Не бързайте да изхвърляте нарязани при формирането на короната издънки – те лесно могат да станат резници. За да направите това поставете бягство в укореняющую течност, за да отломък нека корени. Поради липса на такъв може да използвате обикновена чиста вода, но в този случай, този процес може да отнеме седмица или повече.

  След като видя корени, можете да премахнете рязане и се засаждат в земята. Кацане процес, здравец тюльпановидной се извършва най-обикновения начин – взима се малка тенджерка се наслагва дренаж слой на почвата, след това поставете в саксия рязане, покрита с пръст, леко печати с пръсти и се изсипва. Поставете растението на топло място, без течение и с добро осветление. С подходящи грижи растението ще свикне.

  Как да расте тюльпановидную мушкато от семена?

  Ако сте решили да експериментирате и за първи път отглеждат стая цвете от семена, най-вероятно това ще се превърне в тюльпановидной здравец. Сложността на възпроизвеждане на тюльпановидной мушкато, може би само в това, да намерите добрите и качествени семена. За засаждане, подготовка на добра почва, удобна капацитет (по-добре да не саксия, а пластмасов судок, предварително направи отвор за дренаж), а по-прозрачна найлонова торбичка или фолио.

  Добра новина е, че подготовка на семена за засаждане чрез накисване и т.н. не трябва да е сложи всяко семе в земята, леко покрита с грунд и опрыскиваем спрей върху. Нататък капацитет поднася пакет или с фолио и се поставя на добре осветено място. Вече 5-6 дни ще се появят първите издънки, а след 10 дни да поникне всички кълнове.

  Растат младите растения много бързо, и когато всеки от тях имаше не по-малко от четири листа, могат да бъдат трансплантирани ги в отделни саксии. За целта се нуждаем от малки саксии с диаметър 8-10 виж на Всяко растение да се премахват с комком на земята от тавата и се засаждат в отделни саксии. Не се изненадвайте, ако при същите условия, храсти, здравец растат по различен начин – едни активно растат, а други се забавят. Това е нормално, да се приспособяват към новите условия на всяко цвете се провежда по различен начин.


   

  Theme by Anders Norén