За да бъде красива

за да бъде красива

интересно

Тученица – отглеждане от семена, характеристики на грижи

Тученица – отглеждане от семена, характеристики на грижи
Отглеждане на тученица от семена – процесът е прост, силата, дори и начинаещ цветоводу. Огромен брой от цветове, го декоративни и лечебни свойства, продължителен и буен цъфтеж, допринесли за разпространението на това растение в градината и крайградските зони.

Сред градинарите е много популярен тученица, отглеждане от семена на това „цветния декоративен подложка“, привлича не само красота, но и със своите лечебни свойства, помага в борбата с много болести, наранявания и змеиными от ухапване.

Цветя тученица – видове

Тученица може да се намира в градините много често, ландшафтни дизайнери го използват като почвопокровного растения, които са на плътен зелен килим, която замества тревата. Тученица, произрастающий в дивата природа, има около 200 разновидности, култивирани видове са само два:

 • macranthon (декоративен);
 • градинарство (годни за консумация и лечебен).

Тученица размножава се чрез семена в повечето случаи, особено при благоприятни условия, се случва самос. Засаждане на семената в открит терен може да се произвежда в по-топлите, южни райони, но и в средната лента от много любители на цветята предпочитат да сеят семената на тученица на разсад, а след това вече я засаждат в открит терен. За отглеждане на разсад, семена тученица се засяват в края на февруари – началото на март.

Тученица – засаждане на семена в открит терен

Кацане тученица и отглеждането му от семена на открито се извършва след като няма опасност от замръзване. В южните райони това време идва в началото или средата на май, в средата (както и в Сибир и Урал) – в края на май, началото на юни. Сеитба семена тученица в открит терен, се избират слънчеви места, защото като растение топлина, любов, обича добре осветени и сухи петна.

За семена успешно са покълнали, температурата не трябва да бъде по-малко от +22-25°С, а почвата е силно хидратирана. Влажност на въздуха ще доведе до факта, че растенията са силно ще дръпне, ще бъде зле да цъфтят и не дават семена. Тученица може да се размножава чрез семена себе си, хвърляйки ги от узрели шушулки. В този случай, трябва да се внимава, за да не зарос и не се развихри.

Как да тученица от семена?

Градинари, има една малка тайна, като правилно засадени тученица от семена: те се засяват, смесване с пясък, върху приготвената, добре овлажнена почва, в състава на която не трябва да бъде торф и органична материя. Тученица, отглеждане от семена, които най-добре се случва в мини-тепличках, които имат вид на малък аквариум, направен от плексиглас и накрытого полиетилен или прозрачен стъклен капак, расте по-бързо по-добре.

Като много малки, тученица семена са засадени повърхностно, за това проделываются плитки бразди на разстояние един от друг в 40-50 cm, семената леко се притискат към земята, не prisypaya и орошаются вода от пулверизатор. След около 3-4 седмици, когато семената ще покълнат и ще станат новата разсад, прекарайте впуска надолу, а почвата леко навлажняване, много внимателно, с помощта на пулверизатор.

загрузка...

Когато се посее семената на тученица в открит терен?

Тученица цвете светло и теплолюбивый, той не морозостоек, така че не бързайте да го засаждане в открит терен. Разсад, засадени в края на май – началото на юни, заедно ще покълнат след 7-10 дни при дневна температура 25-30°С, през първите 2-3 седмици, растат бавно, се нуждаят от постоянно внимание. Ако семената са добре, те се качиха и появившимся микроби стане тясно, те трябва да седне. Често градинари засаждат разносортные семена, разбърква ги, тази позиция е высокодекоративный външен вид.

След засаждане на градински тученица се нуждае от грижи, който е периодично поливане, така че този скромен цвете е много обичат мързеливите или заети хора. За него не се изисква разрохкване на почвата, често поливане, той не се нуждае от сезонно хранене. За да тученица обилно и постоянно цъфтеше, да не губи сили за появата на семена, помагат на растението да се отървете от изсъхнали цветя.

Цветя тученица – отглеждане от семена

Отглеждане и грижи за портулаком на открито изисква минимални разходи на време и сили. Основното внимание трябва да се обърне на следните отглеждане моменти:

 • Почвата. Кацане произвеждат в леко влажен пясък, супесчаный или скалист терен.
 • Поливане. Количество влага трябва да бъде много умерено, растението не страда от суша.
 • Торене. Тученица в нея не се нуждае от торове, само допринасят за изграждане на зелена маса.
 • Тученица – характеристики на грижи

  Към характеристиките на грижа за портулаком може да се дължи на качеството, не са присъщи на повечето цъфтящи градински култури – това е най-малко внимание и време, прекарано на него, е само за да се вземат предвид няколко неща:

 • Местоположение. Максимално осветено място, в противен случай тученица може да не цъфтят.
 • Температурите. Това цвете е свикнал с горещо климат, но малко застудяване не може да му навреди.
 • Поливане. Земята е желателно да се хидратира, но не се допуска претоварване на влага.
 • Болести и неприятели. Много подпори на болести, вредители му почти не се притеснява.
 • Грижа за портулаком в градината – поливане

  Условия на отглеждане тученица може да се равняват на спартански, растението лесно понасят продължителни засушавания. В горещо време, когато почвата е добре изсъхнал, може да се полива обилно, но да вземат предвид, че излишната влага може да предизвика появата на растението гъбични заболявания. Поливането трябва да се прави не по-често от веднъж на 5-7 дни с топла, уреден с вода, за поливане може по-късно настъпи цъфтежа и узряването на семената.

  Как да расте тученица от семена – хранене?

  Градински култура тученица, отглеждане от семена, най-добре на мястото, където растяха зеленчуци, те ще наситя почвата с азот, фосфор и калий. Тайната на отглеждане тученица може да се счита, че това растение съвсем не се нуждае от богатите, плодородни почви и съблекалнята. Торове, направени в почвата, може да доведе до това, че скачат натрупване на зелена маса и тученица, престават да цъфтят. Ако почвата на мястото тежка, нещо като тор използвайте само дървени въглища, за да го направи трябва до момента на узряване на семената и се удря в земята.

  Цвете тученица – болести и неприятели

  Осигуряване на портулаку комфортен отглеждане и грижи, не е трудно, тученица идеално се чувства в почти всякакви условия, това растение не се страхува от болести и вредители. Неправилна позиция, неблагоприятни климатични условия (дълги дъждове) понякога може да доведе цвете до заболяване. В редки случаи опасност за тученица може да се превърне в гъбично заболяване, деформирующее издънки и оставляющее петна по листата. В този случай трябва да се отстранят увредените части на растението и да го третират паразитите състав, който съдържа мед.

   

  Theme by Anders Norén