За да бъде красива

за да бъде красива

мода

Стил casual – като се създаде базов и капсули кэжуал гардероб?

Стил casual – като се създаде базов и капсули кэжуал гардероб?
Стил casual – това е най-популярен днес начин по целия свят. Облекло, който му съответства се отличава със своята простота, удобство и гъвкавост. С помощта на прости комбинации може да се постигне модерен, съвременен и незаурядного лук.

Живеем във вълнуващо време, когато модата ни служи, а не ние на нея. Дизайнери, създавайки модни тенденции лежеше в тях смисъла на това, което облекло е длъжна да подчертае индивидуалността на човека, че нещо не трябва да „избяга“ пред личност, а напротив-само се и се отделят от нея. Да изразят себе си и да се получи свобода на изразяване позволява на стила casual.

История на стила casual

Предпоставки за възхода на появили се през 50-те години на ХХ век. Тогава в Англия са младежки движения „Tedds“ – улични банди, участниците, които скитаха в модни скъпи костюми. След това се появи „Modos“ с изречением: „умереност и акуратност“. Но се смята, че предците, пропагандирующими стил на облекло casual са били футболни фенове, които скитаха в удобно, практично облекло на известни марки: Merc, Lonsdale, Lacost и т.н. често са дънки, ризи с къси ръкави, яке и бели маратонки. Посещение на футболни мачове в различни градове, те са се разпространили в цяла Европа.


Стил casual 2018

Днес стил casual за жените е все още ежедневно, удобно облекло, но в интересна, необичайна интерпретация на съответната съвременните тенденции. Се радва на луда популярност за сметка на демократичност, комфорт и възможност да комбинирате различни елементи от гардероба, да не може да се похвали нито един друг стил. Доказателство за това, че е изключително популярен лук служат за колекция пролет-лято 2018 от най-известните дизайнери на Givenchy, Стела Маккартни, Balenciaga и много други. В тях са взети предвид следните принципи на успешното кэжуала:

 • Принципът обзавеждане – подбрани неща не трябва да достави на дискомфорт по време на движение, в тях може да се проведе по цял ден и при това да не възникне мисълта за това, което искате, всичко със себе си. Това могат да бъдат абсолютно всички елементи на гардероб, независимо дали дънки с кроссовками или лодка на висок ток и пола.
 • Свободата на изразяване е подбран облекло трябва на вас да седи като „роден“, в него ще се чувствате психически спокойни, уверени и без морални задръжки. Това е като продължение на вашето „аз“, на дисплея на вътрешния си свят и възгледи.
 • Оригиналност – самият стил е вече такъв, който да може просто интуитивно бране на нещата. Точно тази необичайност се постига с помощта на различни елементи: прически, мэйка или аксесоари. Това може да бъде чанта, слънчеви очила, шал навързани миланским възел, мъжки тиранти или шапка.
 • Особеност на привържениците на този стил, който не се ограничава тяхната възрастова категория, е способност, а може би и талант, се различават от другите чрез умело стилизирана и умело комбинирани прости, ежедневни неща, а не за сметка на крещящи цветове или эпатажности. На пръв поглед всичко е просто, но в действителност този подход изисква проява на въображение и креативност.

  Стил casual 2018


  Базов гардероб в стил casual

  Думата „casual“, в превод от английски означава – случаен, дневната, помия. Името отговаря на това, което образ кэжуала това е простотата на силуета, непринуденост комбинации, понякога и многослойность. Изготвяне на комплект в ежедневния стил е комбинация от елементи, взети от различни стилове, например, от класически и мъжки. Специфични правила в това, какво трябва да включва такъв гардероб не. Има някои неща, които много стилисти казват, като тези, които отговарят на най тезисам на този стил, и трябва да има в гардероба си:

  • дънки различни стилове – един от бързи атрибути кэжуального начин, предвид все една и съща практичност и удобство;
  • якета: дънкови, кожени косухи, бомберы от различни материали;
  • нещата в мъжки стил: мъжки сака, намаляване, панталони, стилизирани ризи и т.н.;
  • пуловери, свитшоты, тениски. Добре дошли пуловери свободно намаляване на oversize облечени с дънки;
  • палта и жилетки – евтино от съвременния начин, който се отнася до кэжуалу;
  • рокли, sundresses, поли – могат да бъдат с различна дължина, намаляване и зашити от приятните към тялото на материали;
  • обувки на ровне с дънки води в ежедневния начин. В Исторически план, това често кецове или маратонки. Но „модерността“ е отменила тази „обязаловку“ и е предоставил възможност за избор за всеки. Това е и обувка на по-ниско движение и лодки на висок ток, и лак лоферы.

  Това са само част от елементите, от които може да се събере успешен и „вкусен“ начин на стил, който се нарича небрежно. Изборът е огромен, това е като улеснява задачата, така и на реда я усложнява, защото в „дивите земи“ модата може лесно да се загубиш и да се бърка в това, как да се създаде базов гардероб в стила casual. Призоваваме на помощ на своята интуиция, въображение и разум, слушайте съветите на професионалисти, и тогава със сигурност ще успее.

  Базов гардероб в стил casual


  Стил casual за жени

  След като приключва с какви неща се състои начин в този стил, трябва да се реши с цел: къде и за какво сме ги обличаме. Стил casual облекло за жени допуска появата на няколко места не переодеваясь. Това е важно, защото модерната жена – тя е тази която за един ден се изпълнява голямо количество разнородни задачи: да, вземат децата от училище, отидете на работа, посещение на различни срещи, за да вляза в магазин да пазарувате, да вечеряте с приятелки и много други. Така че, ето стил casual перфектно се справи с тази трудна задачкой – той е в състояние модифицироваться при различни обстоятелства.

  Стил casual за жени


  Стил smart casual

  Стил casual – това е толкова обемен идеята, че за да ни е по-лесно да се разбере в него и да бъде „тема“ стилисти разби го на подвидове. Сред такива „издънки“ и е стил на облекло smart casual, който е много популярен сега. Какво е това и с какво го „яде“? Това е все същата удобни всекидневни дрехи, само по-елегантен и лъскав. Основно е предназначен за създаване на бизнес начин, при който от съвсем достъпни неща може да бъде уважаван гардероб. Той дава по-голяма свобода в комбинация с елементи от класически, но по-малко от общо кэжуал.

  Стил smart casual


  Стил на обличане business casual

  Стил business casual за жени – това е най-вече начин за работа, като е ясно от заглавието, но той е по-лоялен от строг дрес-код в познатия ни смисъл на думата. Стил business casual – компромис между направо класика и със своята демократичност. Изображението е все същия костюм, но не от костюмной тъкан, а, например, от трикотаж, дозволяется откопчавам порта рубашечки, в облеклото може да присъства неклассический приятелка, прическа или други подобни детайли. Вместо риза може да облечете пуловер, фин свитерок или маечку на спагети презрамки, но под сако. Избор на силните и стилни жени.

  Стил на обличане business casual


  Стил casual chic за жени

  Стил casual за момичета, създаден за да приторность, скучность начин да се превърне в свежестта и необичайност ежедневна шик. Такъв е случаят, когато има тънка линия, която се отделя от обикновения комплект, до разумно вежлив поклон, който отговаря на реалностите на днешната мода. Как да направим такъв? Защо облекло от тениски, дънки и маратонки изглежда толкова скучна? Всичко това са компоненти от един „отряд“ – спортен, а podsypte там „перчинки“, добави неща в коренно различен стил – align това, което се раздава в противоречие и готово – шик outfit е готов!

  Стил casual chic за жени


  Спортен стил casual

  Този женски стил casual се състои от спортни неща или стилизиран под тях. Изключва токчета, само маратонки и кецове, никакви намеци за класиците във външния вид. Това не означава, че изтъркана спортен костюм, се счита за такова, не, това е малко по-трудно. Това могат да бъдат дънки директно намаляване, тениски, може би дори пола с подобни „мотиви“. Това имам предвид тези елементи лук, в които е лесно да се чете, принадлежащи към съответните „каста“. Се допълва от подходящи аксесоари под формата на кепок, раници и чанти. Подходящ за активна почивка и туристически пътувания.

  Спортен стил casual


  Клуб стил casual

  За младите активни млади дами капсули гардероб в стил casual точно трябва да включва дрехите, в която могат да присъстват на партито, дискотеки и други подобни събитието. Но има и „но“, по-трудно е само да се каже, какво трябва да бъде начин на конкретно в тази посока. Защото освен, че в тези неща трябва да бъдат удобни, това трябва да бъде още и модерен. Да, и процеса на избор на усложнява още, че дрес-код в клубовете е толкова непостоянен. Верен ще бъде около определят този стил, така:

  • всички светли и изключителен неща компоненти стил casual като цяло. Черни също в специална почит;
  • това, което се облича в ежедневието ще се някак странно;
  • среща се в модни списания, показва на дисплеите на модата или телевизията.

  Клуб стил casual


  Дамски дрехи в стил casual

  Основата, гръбнакът на компонентите на изображения в стил casual – това е нещо, неутрални цветове, които много лесно компоновать с всички останали в гардероба. Всяко тази капсульность собствена: някой се нуждае от няколко чифта панталони, някой по-добре няколко основни дънки, а на някой душата си малко рокли и поли. Всичко е индивидуално и зависи от начина на живот на жената. Стилисти настояват само за едно: цялата облекло трябва да бъдат с добро качество. И това не е изненадващо, защото, например, добре подходящите дънки под всеки покрив може да се носи поне всеки ден, а качествено написани те продължават да не е за един сезон.

  Дамски дрехи в стил casual


  Палто в стил casual

  Всекидневен стил casual любители и на мъжете, и на жените по целия свят, така че в него няма ограничения и строги правила. Ти си свободен да действа по своя преценка, доверявайки се на интуицията си и съвременните тенденции, които ни подсказват, познати на дизайнерите в новите си колекции. По въпроса за избора на палто подобна ситуация: за създаване на модерен лук подходящ и за класически и неординарный приятелка, това може да бъде заглушен, така и в ярки цветове, е възможно кратък и е удължен вариант. Всичко зависи от това, какво искате да получите в резултат и на това, къде го обличаме.

  Палто в стил casual


  Рокля в стил casual

  Както е известно, модни лука в стил casual се получават ефективни, когато се комбинират нещата, взети от различни стилове. Роклята е много добре да се вземе за основа и към него вече се избере обувки и аксесоари, които могат да направят образ завършено и интересно. Компетентно бране им, в крайна сметка може да се получи стилен и актуален outfit. Това може да бъде чанта, шапка, слънчеви очила и бижута. Много популярно, сега съчетават малко рокли с кедами, кроссовками. Образуват чудесен летен облекло за всеки ден ще ви помогне: рокля-тельняшка, джинсовое, лесно шифоновое платьице и други.

  Рокля в стил casual


  Сако в стил casual

  Този атрибут е отличен допринася за създаването на изключително модерния лук. Нещо в стил casual-красиво в хармония с жакетом най-различни цветове и стилове. Защото още една отличителна черта на кэжуала е многослойность, както и якета и сака помагат с лекота да я постигне. Той отговаря на всички характеристики на този стил: удобен, практичен и универсален. Ще бъде отлично допълнение към джинсам, така и с пола или рокля. Изглежда добре с футболками и ризи в мъжки стил. Чудесно е подходящ за хладните летни вечери.

  Сако в стил casual   

  Theme by Anders Norén