Резитба на ябълка през пролетта – основни принципи и правила за начинаещи
Задължително подрязване на ябълки през пролетта изпълнява няколко задачи и това е много важно за доброто на плодните. Има някои правила и препоръки, свързани с подмладяване и млади, и стари дървета джудже.

Опитните градинари твърдят, че резитба на ябълка през пролетта – полезна процедура, тъй като това е важно за запазване на баланс между растежа на дървото и образуването на плодове. Старата ябълка трябва да се отреже за подмладяване и за да не падне на добивите.

Резитба на ябълка през пролетта за начинаещи

Тъй като не е еднакво растящи дървета, схема резитба се определя индивидуално. Трябва да се вземат предвид възрастта и размера на ябълка, а още местоположението му в сайта и съседните кацане. Пролетна резитба на ябълка се провежда по няколко правилата за схеми, но при строги правила и изисквания липсват. Процесът се провежда при спазване на определени препоръки. Най-честата форма на короната: кръгла, във вид на пирамида, плоска хоризонтална или вертикална, а още открита и колонновидная.

Резитба на ябълка през пролетта – времето

Провеждане на процедурата е необходимо в периода, когато още не е интензивен поток на sap. Не си струва да се опита да направи това и преди посочения пример, в противен случай може да навреди на растението. Срокове за резитба на ябълка през пролетта в зависимост от региона, така и за средната лента подходящото време е края на март, а тук на север е по-добре да прави това през април. Важно е да клони са били отрязани преди да започнат да се надуват пъпки, а ако това не се вземат предвид, това значително ще се намали количеството на плодовете.

При каква температура да се извършва резитба на ябълка?

Ако навън е студено и се крие сняг, тогава по-добре да се отложи процедурата до затопляне. За подрязване на ябълки през пролетта на температурата трябва да бъде положителна. В някои случаи премахване клонове е възможно, ако стойността на градуснике не пада под минус 4°C. Ако коледа ще бъде по-силна, това е кора от дърво ще стане крехка и тя може да повредиться, че съвсем не е желателно. Освен това, трябва да бъдат изключени всички сериозни промени в температурата през нощта.

От покрива пияни на ябълки след резитба?

След като клони, ще бъдат премахнати, да бъдат обработени секции, за да дървесина, не или гнило. Описвайки как да се извърши резитба в ябълковите дървета през пролетта, дали ще замазват секции и как да го направя, трябва да се посочи, че ако диаметър на клоните е не повече от 1 см, но лечението може да не се извършва. В други случаи почистете секции от дървени стърготини, прошлифуйте ги с нож и лечение на терена на градината.

 • Var На Жуковски. Смесете в равни количества colophony, жълт восък и разтопен топло говежда мазнина. В крайна сметка трябва да получи хомогенна консистенция. Малко се оставя да се охлади сместа, а след това изсипете я в студена вода, съставът е навита. Отделяйте парчета и смазвайте ги на филийки. Отгоре следва да обхващат всички кърпа, за да не се струпват на насекоми опрашители. Престой състав може да се съхранява, докато топлината, увит в няколко слоя с пергаментова хартия.
 • Var Пашкевича. Смесете по една част восък и терпентин, добавете polchasti колофон и 1/4 част от мазнината. Поставете восък в метална купа, поставете на огъня и разтопете. След добавете терпентин и colophony. Разбъркайте до хомогенност и сложи последната съставка. Поставете вар в студена вода, за да той е свито. Да се съхранява можете да го в пергаментова хартия. За обработка на раната след резитба на ябълка през пролетта на първо var размажьте на тъкани от памук тънък слой и заключителни раната.
 • Как да направите резитба на ябълки през пролетта?

  Опитните градинари дават няколко съвета, свързани с провеждане на резитба.

 • Обърнете внимание на лунния календар, за да изберете най-подходящото време за провеждане на процедурата.
 • Правила за изрязване на ябълковите дървета през пролетта, показват, че в този случай е важно да не се прекалява. В рамките на една година препоръчително е да се прилага 1-2 големи рани, но не повече. Драстично съкращаване на дървета по-добре в продължение на няколко години.
 • Подмладяване на старите ябълкови дървета, премахване на не малки, а 1-2 големи клони. В противен случай това може да стане причина за влошаване на плодните.
 • За формиране на короната трябва да се реже, за да кръг на скелетните клони, които се намират под ъгъл 45° от багажника. Те трябва да имат една дължина.
 • По-горните нива трябва да укорачиваться, така че те не излизаха за по-долните клони. Това е важно, за да се листата и плодовете са получили слънчева светлина.
 • Резитба на млади ябълкови дървета през пролетта

  През първата година се извършва резитба за формиране на короната, а тя е важна за полновесного формирането на корените. Ред за подрязване на млади ябълкови дървета през пролетта зависи от годината на неговото провеждане:

 • В първата година. Върхът на дървото се нарязва на височина 100 см от земята, ако няма издънки, а когато те се намират – 60-80 виж Издънки страна трябва да бъде съкратен до 40 виж Изтрий трябва най-високите кълнове, растящи по отношение на багажника под остър ъгъл. Оставя се за 3-5 пъпки клони, анексирани към багажника под ъгъл от 90°.
 • През втората година. Не пипайте 3-5 силните клонки, които се намират под удобен ъгъл за настаняване. Останалите издънки трябва да се режат. Нарежете централен багажника, чиято височина не трябва да бъде повече от другите клони, от четири пъпки. Съкрати други по-долните клони, дължината на които трябва да бъде на 30 см по-горните.
 • На третата и четвъртата година. За да резитба не се отрази на качеството на реколтата, е важно по минимум съкращаване на клони. Важно е да не се допуска раздваивания багажника. Да се почисти трябва да се стреля, насочени в средата на короната.
 • Изрязване на старата ябълка през пролетта

  Процедурата е важно за увеличаване на продължителността на живота на дървото, което е за подмладяване. Важно е да се отбележи, че всеки път не можете да изтривате много клони, така че оптималното количество се равнява на една трета от всички издънки. Подрязване работеща старите ябълкови дървета през пролетта се провежда по следната схема:

 • Намалете дължината на главната клони и всички клонове на една трета. Режат трябва да се млади издънки, простиращи се от багажника, и в основата.
 • Не се нуждаят от клони, които растат надолу. Ако два клона са близо един до друг, тогава по-твърда оставете, а втората – нарязани.
 • Премахване на клони, които растат в средата на короната, а още по-ниски стъбла на разветвлении.
 • В края на разходете се из месечни филийки терена на градината, а ако те са големи, а след това допълнително се покрива с полиетилен. През есента махнете.
 • Подрязване на джуджета ябълкови дървета през пролетта

  В случай на миниатюрни дървета, е важно, за да премахнете излишните клонки се проведе в максимално кратки срокове. Подрязване на джуджета apple включва такива стъпки:

 • По време на засаждане на постоянно място трябва да бъдат отстранени счупени и слаби клонки.
 • През първата година се съкрати основен багажника на височина от 50 виж Благодарение на това в края на сезона ще се увеличи най-малко четири силни летораста. Най-горния, вертикално отглеждане на багажника ще бъде проводник.
 • На следната пролет изрязани клонки на височина 20 cm от основата. Клоните, които не са важни за главен скелета, трябва да бъдат премахнати на нивото на третия лист.
 • Такава резитба на ябълка през пролетта е годишна, до момента, докато дървото достигне до желаната височина. След това всяка година си струва да изтривате нов увеличение на основното стъбло, а в крайните издънки срезаются, за да им дължина е 45-50 виж
 •