Премахване на окосмяване завинаги — 4 модерни начина да се отървете от излишната растителност по тялото
Премахване на косми завинаги е желан резултат от епилация за много жени и мъже. Производителите эпиляторов предлагат различни начини да се отървем от излишните космения покривка. От тях разлики и предимства, може да разберете от тази статия.

Гладка и копринена кожа — една сбъдната мечта за много жени. Представителки на прекрасната половина на човечеството са използвали всякакви начини да се отървете от нежеланото окосмяване, но голяма част от методи имаха кратък ефект. В днешно време, благодарение на технологични иновации в областта на козметиката може да се извърши премахване на косми завинаги.

Възможно ли е да се отървете от нежеланото окосмяване завинаги?

На въпрос, възможно ли е за премахване на косми завинаги, повечето производители эпиляторов отговарят, че е така. Те поясни, че от първия път да се отървете от косата няма да успее, защото ще бъдат убити активни фоликули. След 3-5 седмици ще започнат да растат космите от фоликулите, които са спели по това време. За пълно освобождение от всички косата изисква не по-малко от 4 процедури.

Козметика знаят, че липсата на коса се поддържа само за 5 години при лазерни и фотоэпиляции и 8 години при электроэпиляции. За това време тялото възвръща загубените фоликули, космите се появяват отново. За подновяване на ефекта ще трябва отново да мине през целия курс на епилация. Освен това често се препоръчва на всеки шест месеца, за да се проведе поддържащ курс.

Като премахване на косми завинаги?

Има различни начини за премахване на косми завинаги, отличаващи се струва, ефективност, брой процедури, продължителност на ефекта. Най-често срещаните са такива видове эпиляций:

 • епилация с помощта на лазер;
 • фотоэпиляция и нейният подвид — Elos епилация;
 • электроэпиляция.

Лазерна епилация

Епилация с лазер вече не е новост. По този начин, като средство за премахване на нежеланото окосмяване завинаги, се появява един от първите. Същността му е в каталозите на космения меланин, което води до евентуално закриване на кръв в линията на фоликул. Има 4 вида лазерни апарати, различни дължини на вълните. Епилация диодным лазер и александритовым е предназначен за премахване на космите от тъмна кожа. Рубинено червен лазер помага да се отървете от растителност върху светла кожа. Неодимовый уред премахва руса коса с тъмна кожа.

Лазерен эпилятор има охлаждащ елемент, но процедурата все още се усеща болка и парене. За да намалите тези усещания, върху кожата се нанасят обезболяващи вещества. Лазерна епилация, освен основния ефект има приятен страничен резултат: кожата след процедурата става мека и кадифена. Недостатък на процедурата е неговата продължителност. Например, епилация на лицето за 20 минути, отстраняването на космите в интимните места — 2 часа. За обработка на гърба и на краката е по-добре да се възползват от друг метод на епилация

Епилация със светлина

Още един начин да се отървете от косата за по-дълго време е фотоэпиляция. С помощта на фотоэпилятора успява да се повиши температурата на космения фоликул до 80 градуса, което води до неговата смърт. Светлинни лъчи се справят добре с гъста тъмна коса и могат да бъдат неефективни при светли и тънки косата. Преди процедурата да се нанася върху кожата на охлаждащ крем, така че максималното, което може да се усети при обработката на светлината — това е изтръпване.

Процедурата епилация със светлина скъпа, така че при жените възниква въпросът, може ли да се проведе фотоэпиляция у дома? Ако закупите фотоэпилятор и да се въоръжите с търпение, може да се отървете от косата себе си. Минус домашен уред е неговата слаба мощност, което значително увеличава времето за обработка на косата. Освен това професионални уреди, приспособени за обработка на различни участъци от кожата, а любителски могат да бъдат предназначени за специфични обекти.

Elos епилация

В този вид епилация включени радиовълни и легло, висока интензивност пулсираща светлина. Сочетаясь в едно устройство, тези две сили увеличаване на ефективността на един приятел. Премахването на косата се случва чрез проникване на вълните, лук на косъма и нейното унищожаване. Elos-епилация позволява да се бори с косата на всеки участък на кожната покривка. За да намалите неприятните усещания при процедурата, в нея е включена система за охлаждане.

Предимство на тази форма на епилация е най-висока ефективност и липсата на следи върху кожата. Затова сред всички методи за обезкосмяване този метод се смята за най-безопасен и подходящ за хора с чувствителна кожа. Elos-епилация е ефективен при проблем вросшего косъма и фолликулита. За да се отървете от волос постоянно, участък от кожата трябва да се поставиш на Elos-эпилятора няколко пъти.

Епилация токов удар

Электроэпиляция — това е унищожаване на косъма с помощта на влиянието върху него на електрически ток. Се счита за най-добрата гледка епилация и има най-дълготраен ефект. Такъв ефект е възможно да се получи благодарение на работата над всяка коса. По същата причина процедура отнема много дълго време. Този вид да се отървем от косата, има три варианта:

 • Термолиз — миниатюрна игла с електрод, се въвеждат в лук и се сервира ток, нагревающий и разрушава фоликула. С помощта на термолиза можете да изтривате едновременно голямо количество коса.
 • Електролиза — въведена в фоликул игла-електрод образува луга, убивающую крушка.
 • Комбиниран метод — комбинация от електролиза и термолиза насочено към унищожаване на дълбоко развиващите се и гъста коса.
 • Като премахване на косми завинаги в домашни условия?

  Премахване на косми завинаги в домашни условия, както казахме по-горе, е мит. Дори с помощта на салонных процедури може да се постигне избавление от косата, за срок от 5-8 години. В домашни условия този период е още по-кратък. За прилагане в домашни условия се предлагат такива методи са:

 • Физически начини. Към тях се отнасят: пинцети, shugaring восък.
 • Механични методи включват в себе си с бръснач и прости домашни епилатори.
 • Химически начини: кремове-епилатори, народни средства за защита.
 • Домашни уреди за епилация

  Струва си да се отбележи, че всички професионални епилатори в десетки пъти по-добре любителски. За работа в мрежа устройства се оборудват с мощни двигатели и дават ги с различни функции и възможности. Домашен апарат за епилация трябва да отговарят на изискванията за сигурност, така че той ще има една малка мощност, което в пъти намалява скоростта и ефективността на епилация. Цената домашен уред ще бъде приблизително равна на стойността на 2-3 салонных процедури.

  Премахване на косми завинаги народни средства за защита

  Всяко народен лек за премахване на косата помага да се отървете от нежелани издънки само за известно време. Най-популярните средства от народната медицина за тази цел, са:

 • Водороден пероксид. Водороден пероксид и средство за бръснене се смесва с 1 супена лъжица. л. и се добавят 10 капки амоняк. Веднъж седмично със смес се намазва участък от кожата с ненужни коса и се оставя за 15 минути.
 • Йод с амоняк спирт. На 35 капки на всеки алкохол се вземат по 5 капки амоняк и рициново масло и 1,5 капки йод. Сместа се нанася върху кожата два пъти на ден, докато косата себе си не ще падне.
 • Муравьиное масло. Чисто масло или смес от лимонов сок, взети в равни части с масло, поставете върху кожата за 15 минути, измийте с топла вода.
 • Зелената черупка на орех. От него се втрива на кожата няколко пъти на ден до загуба на коса.
 •