За да бъде красива

за да бъде красива

красота и здраве

Отколкото лечение на гъбички на ноктите на краката, за да се отървете от инфекция?

Отколкото лечение на гъбички на ноктите на краката, за да се отървете от инфекция?
Преди лечение на гъбички на ноктите на краката, трябва да се консултирате с дерматолог и да разкрие вид гъбична инфекция. На етап да се отървем от болестта ще бъде полезна информация за съществуващите медикаменти и нетрадиционни методи за лечение на тази патология.

На въпрос за това, отколкото за лечение на гъбички на ноктите на краката, възниква при много жени и често е повод за обръщане към лекар. Трябва да знаете, че лечението на тази патология продължително, изисква внимателно спазването на всички медицински препоръки, че ще се превърне в гаранция за положителни резултати.

Гъбички на ноктите на краката – симптоми

Гъбично поражението на ноктите – онихомикоза – далеч не е козметичен дефект, залагането, той ноктите, не е привлекателен, а сериозно заболяване, при което победят гъби е изложен не само на самата ногтевая плоча, но и легло. Във връзка с различни патогени, изглежда, гъбички на ноктите на краката, зависи от техния вид, но в повечето случаи клиничната картина включва такива прояви:

 • warp, увеличаване на дебелината на нокътната плочка (и често изкривени);
 • загуба на блясък, промяна в цвета на ноктите (в жълто, бяло, кафяво, мръсно-сиво, черно и зелено);
 • ексфолиране на нокътната плочка от вила;
 • крошение, махане на ламинирано покритите нокти;
 • възпаление и зачервяване на приногтевых на ролките, образование заусениц, усилва растежа на кожичките;
 • възпаление и сърбеж в околоногтевой зона.

Някои признаци на гъбична инфекции, присъщи на негрибковой деформация на ноктите, свързани с различни травматическими фактори, дефицит на витамини и минерални вещества в организма. С оглед на това, за поставяне на диагнозата не е достатъчно само визуална инспекция, – изисква се провеждане на лабораторен анализ на вида на ноктите, която позволява да се разкрие патогена и да се определят от по-ефективно лечение на гъбички на ноктите на краката си във всеки конкретен случай.

Лекарства за гъбички на ноктите

Трябва да се разбере, че независимо от формата на лезии и нейната интензивност, гъбички на ноктите на краката подлежи на задължителна медикаментозному лечение, като паралелно се прилагат лекарства, така и на местните, и е системен. Освен това, ако повредата е само за нокти е необходимо да прекарате отстраняването му, за което се прилага хирургична или консервативен начин (чрез кератолитического на пластира).

Правилния курс на лечение води до унищожаване на гъбички в тъканите, спомага за възстановяването на нормалния механизъм на растежа и обновяването на нокътя. Тъй като лекарства противогрибкового действия са высокоактивными средства, способни да оказват странични действия, тяхното назначаване трябва да се отдадете на лекар. Помислете, че е по-добре от гъбички на ноктите на краката се прилага за лечение на какви лекарства често предписват на пациентите.

Лак от гъбички на ноктите

Тази лекарствена форма е като лак от гъбички на ноктите на краката, оказва влияние директно в патогенном огнището, където се развива и размножава гъбички. Лекарството удобни за употреба, бързо се абсорбира навътре нокти и ноктите подава, се натрупват в засегнатите тъкани. Дайте имена, прилагани противогъбични лакове:

 • Циклокутан;
 • Лоцерил;
 • Офломил;
 • Батрафен;
 • Циклопироксоламин;
 • Демиктен.

Използването на лакове, произведени по специална схема, така че това, как да се отървете от гъбички на ноктите на краката чрез това лекарство, трябва да се учат от приложеното ръководство. Лекарства се нанася върху чисти и сухи нокти по няколко пъти на седмица в продължение на няколко месеца. При несильном повреда за подобряване на външния вид на ноктите на върха на лечебен лак отгоре е позволено да се прилага по маникюр лак. Много специалисти препоръчват да се прилага анти-гъбични лъки профилактично на хората, често посещавал с вани, басейни, аквапаркове.

Капки от гъбички на ноктите

Средства под формата на капки представлява разтвор за външни приложения, които поради своята течна субстанция добре се абсорбира в дебелината на ноктите, като противогъбични действие. Лечение на гъбички на ноктите на данни лекарства предвижда провеждане на регулярни процедури (по няколко пъти на ден или няколко пъти в седмицата, в зависимост от активните вещества), при които ноктите първоначално распаривается в топла вода, а след това зачищается пилкой за отстраняване на роговия слой и обезжиривается спирт. Капки трябва да се прилага, триене, след което изчакайте 5 минути преди усвояване.

На разположение са следните капки:

 • Лоцерил;
 • Микотербин;
 • Экзодерил;
 • Циклопирокс;
 • Бифоназол;
 • Тербинафин;
 • Клотримазол.

Важен ефект, оказываемый местните медикаменти противогрибкового действия, включително и капки за уши, – препятствие за разпространение на патологични процеси в съседните тъкани. Освен това, при използване на външни средства минимизируется риска от заразяване на хората, с които болният живее в едно домакинство. При това трябва да се разбере, че подобни лекарства, макар и да са външни, част от тях са все още в кръвния поток, така че трябва да се вземат предвид противопоказанията (например, бременност, кърмене).

Мехлем срещу гъбички на ноктите на краката

Лекарство за гъбички на ноктите на краката под формата на мазила (крем) се назначава специалисти в редки случаи, след всички тези лекарства имат по-малка проникваща способност и през засегнатата нокътната дебелината почти не напоена. Често тези средства са написани при поражение на кожата покрива. Ако прилагането на други местни форми за борба с гъбичките по някаква причина, е невъзможно, се използват мехлеми и кремове, но трябва да премахнете колкото се може повече на засегнатия нокът, ежедневно подпиливать му. Локална терапия се провежда, докато не расте здрав ноготок.

Популярни мази (кремове) противогрибкового действия:

 • Тербинафин;
 • Ламизил;
 • Экзодерил;
 • Микоспор;
 • Низорал;
 • Фунготербин;
 • Микоспор.

Хапчета за гъбички на ноктите на краката

Таблетки за перорално приложение – ефективно средство срещу гъбички на ноктите на краката, което трябва назначен е задължително с оглед на най-изразено терапевтично действие и намаляване до минимум на риска от рецидив. Активното вещество на лекарството се абсорбира в червата и попада в кръвното русло, откъдето се пренася в патологична стелаж, се натрупват необходимите за потисничество плесен концентрации.

Това, отколкото да се лекува и гъбички на ноктите на краката си, как таблетированным на наркотици, се определя от лекар след откриване на вида на причинителя на инфекцията и изследване на организма на пациента на предмет наличие на противопоказания. Курсът на лечение може да продължи от 3 до 12 месеца, в зависимост от вида на плесен и степента на увреждане. Списък на използваните хапчета за гъбички на ноктите:

 • Гризеофулвин (Фульцин);
 • Fluconazole (Diflucan, Флюкостат, Микосист);
 • Кетоконазол (Фунгавис, Низорал);
 • Итраконазол (Румикоз, Кандитрал, Ирунин);
 • Тербинафин (Ламизил, Фунготербин, Экзифин).

Като помощни средства за подобряване на кръвообращението на краката (а благодарение на това и на най-добрата доставка на противогъбични компоненти ногтевому ложу), могат да прописываться такива лекарства:

 • Трентал;
 • Агапурин;
 • Доксиум;
 • никотинова киселина.

Гъбички на ноктите – фолк

Онихомикоза на ноктите, лечението на което трябва да се извършва чрез аптеки силно лекарства противогрибкового действия, се поддава на лечение и народни техники. При това следва да се има предвид, че нито един народен лек за гъбички на ноктите на краката не гарантира пълното изцеление, както може да се прилага само като аксесоар към основното лечение за ускоряване да се отървем от гъбички, подобряване на регенерационных процеси, за предотвратяване на пренасяне на инфекцията в други тъкани на организма. Помислете, отколкото лечение на гъбички на ноктите на краката предлагат на народни лечители.

Лечение на гъбички на ноктите чистотелом

Жълтурче от гъбички на ноктите на краката – достъпни за растението навсякъде и применяющееся при много видове лезии на кожата, на ноктите. Най-лесното и заедно с това ефективен метод за прилагане на тази билка е да го използвате пресен сок, избиране, при всяка малка счупени клончета. Сок трябва да се обилно се смазва повърхността на засегнатия ноготка, което го прави 2-3 пъти на ден всеки ден до пълно възстановяване на плоча. През зимата може да се прилага с тази цел масло жълтурчета, което се продава в аптеките.

Лечение на гъбички на ноктите оцет

Оцет от гъбички на ноктите на краката, насърчава потисничество благоприятна среда за жизнената дейност на патогена, благодарение на което борбата с него се случва по-ефективно и бързо. Подходящ както за обикновен маса, така и ябълков, винен, балсамов оцет, обаче концентрацията на продукта не трябва да надвишава 9%. Всеки ден се препоръчва да се направи лапа, намокряне на памучен тампон в оцет, се поставят на пациента до ногтю и консолидиране лейкопласт. Продължителност на процедурата – 3 часа.

Лечение на гъбички на ноктите с йод

Йод – лекарство, което се препоръчва срещу гъбични инфекции, не само народни лечители, но и много медработниками като допълнителни средства за терапия. Този популярен антисептик спомага за това, че патогени, лишени от хранителна среда чрез коагулация на кератин. Освен това, йод действа директно върху гъбички, спори, като се подготвя разрушителен ефект. Лечение на гъбички на ноктите на краката на йод предвижда обработка на 5-процентен разтвор на повърхността на ноктите и кожата около нея с помощта на покрива с памучна свещ пръчки. Процедурите се провеждат по два пъти на ден.

Лечение на гъбички на ноктите сода за хляб

Друго популярно средство, отколкото лечение на гъбички на ноктите на краката, – сода за хляб. Положителният ефект на този продукт, който има всеки в кухнята, е в способността добре размягчать тъкан на нокътната плочка и кожата, благодарение на засегнатата по-лесно се отстраняват, а използваните в следващите противогъбични лекарства е по-добре проникват в лезията. Препоръчително е да се направи дневен ванички за крака от гъбички на ноктите с содовым разтвор по този начин:

 • Разтворете една супена лъжица сода за хляб в 2 литра топла вода.
 • Сложи засегнатата стъпало в ванночку за 20-25 минути.
 • Не се отмива разтвор, внимателно избършете справи с кърпа.
 • Режат ноктите, да я обработва пилкой.
 • Да противомикозное средство.
 • Лечение на гъбички на ноктите, бреза катран

  Това е истинско народно средство срещу гъбички на ноктите на краката се използва с много добри резултати, като предотвратява разпространението на патогена, подобряване на кръвообращението, премахване на възпалението и дезинфицируя тъкан. Най-ефикасният начин – нанасяне на чист катран, който може да се закупи от аптека. Вещество е обхванато ногтевая плоча след распаривания, отгоре обматывается превръзка и прикрывается полиетилен. Процедурата се направи преди лягане, оставяйки средство за цяла нощ.

  Лечение на гъбички на ноктите с лазер

  Модерен начин, как да се лекува и гъбички на ноктите на краката, – излагане на лазерна радиация. Провежда се от 4-10 сеанси с интервал от около седмица е с продължителност до 20 минути, по време на който под въздействието на лазер се унищожават гъбички и техните спори на дълбочина, на която не може да проникне нито един открит медикамент. Такова лечение често совмещается системен прием на противогъбични средства. Освен това, лазерно въздействие може да се използва за безкръвен отстраняване на повредената плоча на нокътя.


   

  Theme by Anders Norén