За да бъде красива

за да бъде красива

Здравето на жените

Остеосинтез на ключицата

Остеосинтез на ключицата
Остеосинтез на ключицата – съвременен метод на лечение на фрактури на тази част от тялото. Този метод се избегне появата на инфекциозни усложнения и по-бързо да се излекува дори сложни фрактури. Повече информация за тази операция и за начина на нейното провеждане прочетете в нашата статия.

Остеосинтез на ключицата – това е операция за свързване на повредени кости. Към този метод на лечение се прибягва при фрактури на ключицата, които са придружени от силен сдавливанием нервно-съдова греда, при значителна прехода на трески или с опасност от перфорация на кожната покривка.

Характеристики на остеосинтеза на ключицата

В последните години много лекари са се отказали от костни присадки или спици при провеждане на остеосинтеза на ключицата. Най-често се използват:

 • Ноктите Богданова – използва се за това нокти-болт с дължина от 8-12 виж на Пациента дават анестезия, покажат счупени ключица и след като ги маркирате костномозговую кухина рассверливают сверлом, диаметър е равен на диаметъра на нокти-болта. През отвора на предната повърхност на осколка се инжектира пирон в канал, счупени пренася, а болт насърчава. На стърчащи край на фиксирането на пирон навинчивают гайка, докато не се случи свиване на краищата на фрагментите помежду си.
 • Специална табела – това устройство се състои от дълга и къса плочи, които са свързани помежду си два мостове. Те споделят надлъжен градския дупка. Така че по време на остеосинтеза на ключицата плоча може да се извършва рентгенологические наблюдение на консолидация отломки. Накостная определянето се извършва под обща обезболиванием. Премахване на плаката след остеосинтеза на ключицата се извършва в рамките на 2-4 седмици.
 • Усложнения остеосинтеза на ключицата

  При избора на правилните показания и технически компетентен оперативно намеса резултати остеосинтеза на ключицата пирон Богданова или на плоча винаги са добри. Но когато се прилага в много кратки щифтове или при рассверливании много дебели сверлами костномозговых кухини, фрагменти може да не е достатъчно твърдо фиксирани или ще бъде осигурено от липсата на тяхното обездвиживание. Така че размерът на тренировки и закрепване трябва да бъде много внимателно.

  Въпреки че в областта на хирургически достъп при извършване на операцията не са големи сосудики, трябва да предпазва от увреждане на кръвоносните съдове, намиращи се под ключицей. Ако ги боли възникне опасно кървене.

    ← Кликни върху „Харесвам“ и да се чете ни във Facebook

  Theme by Anders Norén