За да бъде красива

за да бъде красива

Здравето на жените

Остеосинтез на бедрената кост

Остеосинтез на бедрената кост
Остеосинтез на бедрената кост – това е операция, която се извършва с цел да се съберат на костни фрагменти с помощта на специални блокиране на средства. Тя помага да се възстанови след тази тежка травма, много бързо. Повече за провеждането на остеосинтеза, прочетете в нашата статия.

Остеосинтез на бедрената кост – това е процедура, по време на която се събират отломките на костите. Тя осигурява силна фиксация mapped на фрагментите, докато напълно не срастутся. Този метод на лечение е вътрешно, когато се използват различни импланти в тялото на пациента, и на външния, при което се прилагат дистракционно-компресия апарати за външна фиксация.

Показания за провеждане на остеосинтеза на бедрената кост

Остеосинтез на бедрената кост вътрешен штифтом или дистракционно-компрессионным апарат е показан при:

  • фрактури, които не могат да срастись без оперативен подвързване отломки;
  • фрактури, трудно увреждане на нерв или на основните съда или придружени интерпозицией мека кърпа;
  • фрактури, при които има опасност от перфорация на кожната покривка костна отломком.

Видове остеосинтеза на бедрената кост

Основните видове остеосинтеза на бедрената кост са:

  • Интрамедуллярный остеосинтез на бедрената кост – това е лечение на фрактура, при който се използват щифтове с блокированием, участието на отвори в краищата. През тези дупки са въведени винтове, преминавайки през пострадалия кост и заключване отломки. Предимство на този метод се смята за по-ниската травматичность, както и възможност за теглото на болния крайник вече няколко дни, след като ги инсталирате.
  • Накостный остеосинтез – го извършват с помощта на плочи с различни размери. В тях са направени отвори, през които ги свързват с костите на винтове. Последното постижение в областта на този метод на лечение, са плочи с ъглов и полиаксиальной стабилност. Освен конец на винте, в тях има резба в главата на винта и в дупки. Благодарение на това след операцията остеосинтеза на бедрената кост, не може да възникне ситуация, при която табела согнется.
  • Остеосинтез апарати за външна фиксация – по костта се провеждат пръти или спици, които са над повърхността на кожната покривка. Те осигуряват отлична фиксация на костни фрагменти и рехабилитация след този вид остеосинтеза на бедрената кост минава бързо и безболезнено.
  •   ← Кликни върху „Харесвам“ и да се чете ни във Facebook

    Theme by Anders Norén