За да бъде красива

за да бъде красива

интересно

Orchid – грижи в домашни условия след покупката, правила за съдържанието в домашни условия

Orchid, грижи в домашни условия след покупката, която не означава нищо сложно, ще ви зарадва с красив и дълъг цъфтеж. За това е важно да се спазват някои прости правила и да се създаде комфортна среда за растенията.

Любими на много днес – нежна и изискана орхидея, грижи в домашни условия след покупката, която не означава нищо сложно, може да ви зарадва със своите цъфтеж една седмица. Следвайки прости правила, лесно можете да създадете растението удобни домашни условия за растеж и цъфтеж.

Грижи за една орхидея след покупка в магазина

В идеалния вариант начинаещ цветар първо учат, как трябва да се грижи за една орхидея след покупката, само след като това носи вкъщи цвете. Но се случва и друго – ако, например, растението ти дадени, се налага спешно да проучи характеристиките му. Как да помогнем на орхидее да се адаптират в домашни условия, гарантира грижа, и как я създаде идеална среда за развитието и цъфтежа?

Orchid след покупката в магазина, – какво да правя?

Носейки в къщата орхидея, трябва да сме готови за всичко – често цветето започва да изсъхне, да падат пъпките. Паника и спешно се спаси растението не струва – така минава адаптация на орхидеи след покупката. Но в нашите сили ще помогне на растението да свикне. Какво трябва да се направи веднага след закупуване на орхидеи, за да си по-нататъшната живот е удобно?

 • Внимателно се види на предмета на болести и вредители. Колкото по-бързо се установи проблема, толкова по-лесно се справят, плюс, най-вероятно в къщата има и други цветя, които могат да се заразят. Ако не сте открили проблема веднага, то може да се прояви малко по-късно, така че е добре през първите две седмици държат растението далеч от останалите.
 • Картофи земята. Ако по кората откриваме бели петна, незабавно почистваме тези парчета.
 • Избираме място за цвете. Орхидеите обичат светлината, но ярките слънчеви лъчи им са вредни. Идеалното място ще се превърне в перваза на прозореца или балкон със северно или източно изложение.
 • Температурен режим. Орхидеята е тропическо растение, и грижа в домашни условия, след закупуване трябва да вземе това предвид. Оптимална температура на съдържанието на цвете се счита за 20-25°С, през първата седмица е важно да се осигури такъв режим.
 • Когато се полива орхидея след покупката?

  Орхидеите обичат влагата, но ако переусердствуете по този въпрос, ще има повече вреда, отколкото на сушата. Първото поливане на орхидеите, след закупуване на произведени не по-рано от 7-10 дни по-късно пак важно е да се следи за състоянието на грунда. Когато изсъхне напълно, и в стените на саксията, няма конденз, трябва да се хидратира, средно това се прави на всеки 2-3 седмици, в зависимост от температурата и влажността на въздуха.

  Как се полива правилно орхидея – още един много важен въпрос да се грижите за едно цвете. За това имаме нужда от топла вода (в краен случай, не по-ниска стайна температура). Сложете пот в контейнер, льем вода, така че почвата увлажнился напълно, оставете гърненце в контейнери с вода в продължение на 10 минути. След това извадете го, даваме на водата да се отцеди напълно и се поставя на обичайното място.

  Orchid – трансплантация след покупка

  По отношение на това дали трябва да бъдат трансплантирани, орхидея, след закупуване, има различни мнения и често се появяват противоречия на тази тема. Някои смятат, че колкото по-скоро направите това, толкова по-добре за растението, и по мнението на други, промяна – това е голям стрес за цветя, и се излага на растението без риск добрите причини не си струва. И двете гледна точка е много добре обосновани и да имат право на съществуване. Но как да се разбере, трябва ли трансплантация на вашата орхидея?

  Когато бъдат трансплантирани, орхидея, след закупуване в магазина?

  Трябва ли веднага да засади орхидея след покупката, може да се определят от следните елементи:

 • Ако орхидея изглежда добре, това е нищо в нея външния вид не ви бърка, тя постоянно стои в саксия и не се тресе, в долната част на саксията не спазват потемневших корени, да бързаме с прекачване не си струва.
 • Важно е да се обърне внимание на долната част на растението, за това си заслужава малко да се разкопае земята. Внимателно картофи псевдобульбы – те трябва да бъдат зелени или бледо жълти, в зависимост от сорта, няма потемнений не трябва да бъде. Ако цветът ви обърква, струва си да се направи трансплантация.
 • В много магазини орхидея се отглежда в малки саксии с мъх, а след това трансплантирани в капацитетът е по-голям, не се премахват при този мъх. Ако сте открили след закупуване на вазоне мъх, не се бавете с прекачване.
 • Ако корените на орхидеите не o ‘ odham в гърне, и при това цвете се намира в състояние на покой, струва си да се направи трансплантация на избора на капацитет е малко повече.
 • Орхидея, на грижа в домашни условия, след закупуване, включително трансплантация, е направено правилно, бързо се адаптира и ще започне активно да расте. Но за това също така е важно да изберете най-подходящия субстрат. Идеалната почва трябва да се състои от борова кора, парченца от която не трябва да превишава дължина от 1 виж Преди да засади цвете кората трябва да се вари и го подсушете, за да се предотврати появата на мухъл.

  Как да се пресаждат орхидея след покупката?

  Трансплантация на орхидеи след покупки в магазин се извършва по следния начин:

 • Леко да изкарва цвете от саксията заедно със земята. Ако това не може да се направи лесно, не прилагайте усилия, ще се повредят корените. В такъв случай най-нарязани на гърне.
 • Нататък корен от орхидея заедно с субстрат за известно време се поставя в съд с вода.
 • С помощта на душата смываем останки от почвата с корените.
 • Внимателно картофи корени, премахване на изгнили и сухи участъци, поставете филийки покрита с дървени въглища. Нататък сложи цвете в кърпа.
 • Разпространението на дъното саксия дренаж – глина или керамични парчета.
 • Налива слой на субстрата около 5 см, в него внимателно поставете растението.
 • Досыпаем отгоре субстрат и внимателно печати ръце. Вода, в първите дни на растението не трябва.
 • При необходимост се постави стълб и определя орхидея в саксия.
 • Трансплантация на орхидеи след покупката, по време на цъфтежа

  Трансплантация на цветове на орхидея, след закупуване може да се окаже много травматичной за растения, цветя по-трудно оцелява в нова почва. Това е лесно да се обясни, защото всички сили на орхидеи са насочени към цъфтежа. Така че без голяма необходимост от това не се препоръчва. Трансплантация цветущую орхидея струва, ако се установи, болести, вредители или загниване на корените.

  Защо избледнява orchid след покупката?

  Причини, поради орхидея избледнява след покупката, могат да бъдат няколко:

 • Нормалния процес на адаптиране. Понякога при спазване на всички правила за грижа цвете избледнява и премахва пъпки, това може да е вариант на нормата.
 • Болести и неприятели. Това е напълно възможно, че паразити увреждат растението.
 • Твърде ярка светлина. На ярко слънце, листата може да започнат да изсъхне или изсъхне.
 • Недостиг на влага. Ако листата изсъхват, а цветята стават по-бавно, опитайте орхидея се полива по-често.
 •  

  Theme by Anders Norén