За да бъде красива

за да бъде красива

интересно

Orchid дендробиум – грижи в домашни условия, всички тънкости на правилното отглеждане

Любителите на цветя се радвате на орхидея дендробиум, грижи в домашни условия, за нея не предизвиква особени трудности, но изисква познаване на спецификата на отглеждане эпифита. Съвети за поливане, пресаждане, възпроизвеждане ще помогне да растат здрави, цъфтящи растения.

Стая, цветето е в състояние да украсят орхидея дендробиум, грижи в домашни условия, за нея се счита за един от най-леките в семейството на орхидных. Растението е високо стъбло, украсени с пахучими съцветия мляко, лавандула или пъстър цвят на козината и въздушни корени, това и характеристики се дължат на съдържанието на такава култура.

Дендробиум – грижи в домашни условия

Получаване от магазин в къщата, дендробиум цъфти обилно, но без правилната грижа може да умре. В оранжерии се използват стимулатори на растежа и презареждане с удължено действие, осигуряващи растение доставка на хранителни вещества за няколко месеца. Така че у дома е важно да се гарантира култура приемливи условия възможно най-скоро. Как да се грижим за дендробиумом:

 • Орхидее трябва продължително индиректно осветление. Повече от всичко тя се нуждае от южните, юго-източните и юго-западните прозорци.
 • През лятото на културата понася лесно съдържанието на балкона или тераси.
 • По време на бързия растеж на растението са подходящи температурни условия: +20 – 25°С през лятото, +15 – 20°С през есента, но не по-ниска от +10 – 12°C. Цвете обича разликата между дневните и нощни температури в района на +4 – 5°C.
 • Орхидеята се нуждае от висока влажност на въздуха. Когато се грижат може да се напоява от спрей или да залагате на поддоник с влажен мъх. Ако растенията се появяват кривоватые сморщившиеся листа – това означава, че той няма достатъчно влага.
 • Орхидее дендробиум при отглеждане в домашни условия са необходими: систематичный поливане, торене и напояване или душ в особено горещите дни.
 • Дендробиум – как да се полива?

  За домашно дендробиума поливането е по-чест е време да цъфтят цветя и бърз растеж. Субстрат в топло време се полива щедро, но без риск сгноить корени – от почвата и корените между процедурите трябва да изсъхне. През лятото на културата се полива на всеки 3-4 дни, през есента – веднъж седмично. Идеален вариант за поливане – слагат гърне с една орхидея в продължение на 10-15 минути в пот с прогретой вода. След това се (вода, за да се отцеди напълно) и се поставят в саксии.

  В периода на покой (докато растението отново няма да се появят цветни пъпки) хидратация на символично – веднъж месечно. Водата за поливане е взето се разреши на стайна температура. При отглеждане на орхидеи, дендробиум в домашни условия, хранене произвеждат по време на периода на вегетация (от април до септември), два пъти в месеца. За подкармливания подходящ препарат „Kemira лукс“ или комплекс течна превръзка за орхидеи. В последния случай saturation – 2 пъти по-ниска, отколкото в опаковка, за да не единната корени. Лекарства удобно да добавите към водата за поливане.

  Как да се пресаждат дендробиум?

  Домашен дендробиум трансплантация честата не се изисква – я произвеждат през пролетта, след цъфтежа, когато отива в растежа на орхидеята и не по-често от веднъж на 2-3 години. Необходимостта от преместване се появява, ако корените на растенията не o ‘ odham в саксията или почвата окислился или слежался. Засаждат дендробиум, така че да псевдобульбы са разположени в центъра и младите кълнове впоследствие не упирались в стената посудины. Корените на културата на чуплива и при пресаждането трябва да се действа внимателно. По време на процедурата се прехвърлят от старата саксия в нова орхидея и подбрасывают свеж субстрат, се полива по-късно 7-10 дни.

  Грунд за дендробиума

  Културата се нуждае от специален крупнозернистом субстрат, който може да се закупи в магазина (за орхидеи) или да се готви самостоятелно. Грунд за дендробиума в състава трябва да има кора на иглолистни дървета, полистирен топки, мъх. Може в него да добавите дребния глина, кокосови влакна, дървени въглища. Торфен мъх, мъх, необходим за повишаване на влажността на растенията, а дунапрен – че земята не слеживался.

  Гърне за дендробиума

  Стандартна саксия за орхидеи, дендробиум трябва да бъде непрозрачна. Растението предпочита тясна пот, изберете си размера на кореновата система. При всяка перевалке съд увеличи на няколко сантиметра. На дъното на саксията се разпространява слой от чакъл, за да обемът не опрокидывалась, след това – на големи парчета кора, кора от дребни и средни фракции, смесени с пенопластовыми топки и мъх покрита с корените на растенията.

  Как да цъфтят дендробиум?

  Orchid дендробиум, грижи в домашни условия, за която се извършва правилно, цъфти през зимно-пролетния сезон от януари до април, процесът трае 8-12 седмици. Преди бутонизацией завод е пълна етап на развитие, включваща време на бърз растеж и на покой. На въпрос защо не цъфти дендробиум, отговорът е прост – това означава, орхидея не отдохнула през есента. Поради прекомерни температури и влажност през зимата тя пуска вместо цветя на децата – млади кълнове от псевдобульбы, която трябва да е на блум.

  За да се постигне начинаещи сред градинарите има ухищрение – не се полива дендробиум докато не се показва нов растеж. Когато той достигне до 2-3 см и ще пусне собствени корени отново да започне да се хидратира растение. Когато растежа на старата бульбы да изравнят, поливане да се прекрати и да не се възобнови, докато проявившиеся пъпките не ще се разтворят. Сближаване на цъфтежа през януари подходящо торене с фосфор или 2-3 пъти производство на душ с топла вода +30 – 35°C.

  Дендробиум – грижи в домашни условия, след цъфтежа

  Важно е да се знае как да се грижи за една орхидея, след като на обещаващ. Дендробиум след цъфтежа – какво трябва да направите:

 • Когато орхидея отцвела, тя трябва да преминат цикъл на латентност, в края на октомври поливането постепенно приостанавливают, стъблата се изрязват, а цвете переселяют на по-хладно място, за да той е отпочинал и готов за нов цъфтеж.
 • Препоръчително е да се поддържа температурата на съдържанието +15 – 16°С на ден, +8 – 10°С през нощта. Ако не е възможно да се организира спад в температурата, а след това ще отговарят на стабилна среда – +10 – 12°С, период на почивка с продължителност 8 седмици.
 • Когато се появяват нови пъпки, цветя переселяют в по-топло място и отново постепенно се увеличават му напояване и торове. Само в подобни условия дендробиум може отново да цъфтят.
 • Дендробиум – размножаването в домашни условия

  За отглеждане на орхидеи, дендробиум размножаване може да се произвеждат два варианта:

 • Разделяне на храста. Това се прави след цъфтежа на орхидеите едновременно с прекачване. Буш се отстранява от резервоара и почистете от субстрата. Внимателно распутываются корени на растението, след остър нож, то се разделя на части. Всяка delenka трябва да има 2-3 зрели бульбы и толкова микроби. Секции припорашивают счукан въглен.
 • Бебета. При повишени температури цветни пъпки могат да се превръща в „деца“ – млади издънки, излиза от псевдобульбы, на която трябва да се извършва разкриване на пъпките. Когато дължина издънки ще достигне 4-5 см, а техните корени – 3-5 см, „kids“ могат да се разделят на нож от растителен с част от стъблото и се засаждат в подготвен субстрат. Като почвата се вземат почва за орхидеи дребна фракция. Преди засаждане корените на „kids“ за предпочитане 10 минути се накисва в прогретой вода.
 • Болестта на дендробиума

  При неправилна грижа цвете може да бъде нападан от вредители или да се разболеете. Orchid дендробиум – честото заболяване и лечение:

 • Гъбички. Заболяване причиняват студените течения, прегряване, преовлажняване на почвата. Орхидея вадите от съда, изрязване на загнили части и се поръсва секции въглен на прах. След това, гравиран с фунгициди Fundazol, Максим и се засажда в нов субстрат, 10 дни не се полива.
 • От вредители често на орхидея атакуват паяк акари, листни въшки или mealybug. Седмичен душ, шампоан растения сапунена вода пречат на разпространението на вредители. Инвазии трябва да се прилагат разтвори на препарати Aktellik или Fitoverm.
 •  

  Theme by Anders Norén