За да бъде красива

за да бъде красива

мода

Обеци с цитрином – 70 снимки от модни красиви обици с естествена цитрином

Обеци с цитрином – 70 снимки от модни красиви обици с естествена цитрином
Момичета с руси коси са подходящи обеци с цитрином. Глобален кожа, светли очи, лунички – всичко това със сигурност ще се съчетае със слънчевата самоцветом. Особено привличат погледи на златни и сребърни изделия с инкрустации от диаманти.

Всякакви бижута с цитрином излъчват топлина и приятелско отношение. Модерни момичета все още вярват в вярвания и легенди, които витают около плода. Например, през средновековието са вярвали, че носителка на камък придобива мъдрост и защитава себе си от беди.

Обеци с естествен цитрином

Още в древни времена са били открити лечебните свойства на цитрина. С негова помощ лекуват стомашни и чревни заболявания. С течение на времето слънчев камък започва да се използва в бижута, направи от него талисмани. Много популярен скъпоценност е по време на кралици и придворни дами. Цитрин – това е разновидност на топаз, освобождаване от отговорност на полускъпоценни камъни. Той дълго време се е наричал златист или испански топаз, не като на свое име.

В средата на XVIII век камък нарекли citrus, което означава с латинската жълто канарче. Нюанси на плода наистина дива от с меден. Първоначално цитрин лекуван в кузницах, в момента бижутери произвеждат украса в специални работилници с помощта на новите технологии. Увеличава разнообразието от продукти и с течение на времето кройката камъни се е променила, начини са станали по-сложни:

 • плосък;
 • комбинирана;
 • брилянт;
 • кабош.

Позлатени обеци с цитрином създават луксозен начин, който излъчва слънчевата светлина. На голяма популярност се радват на бижута с естествени камъни, защото в природата няма еднакви самоцветов. Дори ако се създаде абсолютно еднакви украса, те все още ще бъдат различни нюанси. Обеци с естествен цитрином в сребро създават деликатен начин. Благодарение на студения оттенку сребро скъпоценност предава целия си на слънчева светлина.

Лекарите в наши дни подчертават, че минерал действа благоприятно върху вътрешните органи и мозъка, помага при безсъние, подобрява паметта. Енергията на цитрина е в състояние да се опитат воинствующие страна, така че камъкът се използва за хармония в отношенията, укрепване и защита на ранимой на душата. Закупуване на изделия с цитрином жена не само придобива красив и стилен аксесоар, но получава възможност да се погрижите за своето здраве. Смята се, че скъпоценност провежда през себе си енергията на слънцето.

Обеци с естествен цитрином


загрузка...

Обеци с цитрином в злато

Жълто злато с цитрином с цвят на слама създават необикновена комбинация, перфектно се допълват взаимно, което прави украса наситен и елегантен. Майстор често в златно продукт с цитрином правят посочете с други камъни в различни цветове, като образ на яростта и кокетства. Бижутери използват фианит, който замества диаманти и не се отразява на цената на украса. Златни обеци с цитрином изглеждат хармонично във всеки модел:

 • дълги;
 • карамфил;
 • конго;
 • с малки камъни;
 • с големи камъни;
 • каффы.

Обеци с цитрином в злато


Обеци с цитрином в сребрист

Слънчев цитрин в съчетание със сребро изглежда привлекателен, защото среброто само по себе си е студен оттенък. При такава хармония камък ще бъде акцент на вниманието и за превръщането на всяко момиче. Тези украшения не са скъпи, но при това да изглеждат колоритните. Цвят и размер на камъка зависи от модела на продукта. Най-често срещаните сребърни обеци с цитрином – това е конго и карамфил.

Обеци с цитрином в сребрист


Модерни обеци с цитрином

Чрез закупуване на аксесоар с цитрином трябва да се провери закопчалка, надеждността на закрепване на камъни, за да видите скъпоценни камъни на наличието на дефекти, померить удобно ли ще бъде да го носите. Обеци с голям цитрином ще отговарят на зряла дама, а декорации с миниатюрни камъни в хармония за младо момиче. Заедно със слънчеви минерал бижута майстори използват други камъни за изработка на бижута:

 • аквамарин;
 • топаз;
 • аметист;
 • фианит.

Обеци с цитрином се съчетават с кафява или жълта рокля, важното е, че цветът на камъка не се слива с едно докосване на облекло. Нещо в стил vintage и в хармония с декорации. Аксесоари с цитрином се вписват:

 • шатенкам със зелени и сиви очи;
 • русым;
 • рыжеволосым.

Обеци с това самоцветом се произвеждат във всички страни по света. Всеки народ създава своите детайли, добавя функции на националните предпочитания към обстановката. С течение на времето всичко се променя, но характерни особености, свързани с традиции, остават всички. Бижутери обичат да работят с този самоцветом за неговата лекота на работа, за красотата в продукти и прекрасно допълнение към всички метали, използвани за очила бижута. Този камък често се бърка с топаз, поради техните сходства нюанси. Цитрин по-здраво, но на блясък и за него по-малко.

Модерни обеци с цитрином


Обеци с големи цитринами

Всяка жена ще обеци с големи камъни. С помощта на една дама може да подчертае своето положение и статус в обществото. Поради тежестта на самоцветов бижута с големи цитринами правят къси и с английската закопчалка, която е най-силен. Луксозно изглеждат златни обеци с голям цитрином ярко оранжев цвят. Големи камъни в бижута не са подходящи за ежедневието, и за вечерно облекло са подходящи.

Обеци с големи цитринами


Дълги обеци с цитрином

Популярни са дълги обици-висулки. С тях може визуално да удължите формата на лицето. Лекота да придадат на образа обеци от бяло злато с цитрином на чист веригата. По-масивни варианти се срещат по-често в бижута. Закопчалката на дълги бижута се прави линия, за по-лесно обличане и стреля. Минус е, че е продукт лесно се губи.

Дълги обеци с цитрином


Обеци пусеты с цитрином

Любимо обици на много момичета е розово. Те са най-достъпни за бижута с камъни. Сребърни и златни обеци пусеты с цитрином струват значително по-евтино в сравнение с други видове обеци с това самоцветом. Те са еднакво подходящи за ежедневието и официални вечеринкам. Минус на такива бижута в остри краищата пръти и ги е желателно да снимате през нощта. Стягане на пусетах са три вида:

 • пружина;
 • вита;
 • „пеперуда“.

Обеци пусеты с цитрином


Обеци с цитрином и хризолитом

Аквамарин с гръцки език – това е златист камък, но всъщност основният му цвят е жълто-зелен. Естествен тон му подари още едно име – пироксен, за приликата със цвета. Благодарение на жълт и зелен переливам красиви обеци с цитрином и хризолитом ще придадат елегантност на дамата и са идеални за работа. Тази комбинация от камъни трябва да се избират на жените с кафяви или зелени очи.

Обеци с цитрином и хризолитом


Квадратни обеци с цитрином

Обеци с квадратни камъни са подходящи висок и тънък дами, подчертавайки елегантност на шията и крехкостта на раменете. Симетрична решения за декориране са подходящи за ежедневието. Квадратни и правоъгълни големи обеци с цитрином ще отговарят на момичета с различни форми на лицето:

 • кръгла;
 • овални;
 • продолговатым;
 • вытянутым, бижута с големи камъни помагат визуално разширяване на лицето.

Квадратни обеци с цитрином


Обеци с аметистом и цитрином

Аметист – това е разновидност на кварца, който влиза в състава на скалите и има червено-лилаво или синьо-розов цвят. За енергийните свойства на този уникален скъпоценен камък ходят мпс. Камък се отнася към категорията на полускъпоценни самоцветов и са сравнително евтини, обаче го използват в бижутерията със скъпи метали:

 • златото;
 • сребро;
 • платина.

При нагряване естествен аметист променя цвета си или се превръща в друг твърд камък. В резултат на прокаливания се получава зелената скъпоценност – празиолит, а при нагряване – канарче, жълт цитрин. Когато се комбинира в себе си свойствата на аметист и цитрина се получава минерал аметрин. Обеци с аметистом и цитрином подхождат на жени от всяка възраст, особено зрял стилен модницам. Изглеждат чудесно златни накити с инкрустации от камъни във формата на цветя, звезди и клони. Сребърни обеци с аметистом и цитрином са подходящи за романтична начин или години наред.

Обеци с аметистом и цитрином


Обеци с цитрином и диаманти

За създаване на бижута с диаманти бижута майстори използват цитрин кехлибар и меден оттенък. Много момичета предпочитат малки пусеты и стилни висящи капки. Популярност набира бижута с големи камъни цитрина ярко оранжев цвят с диаманти, направени във формата на водопад. Тази комбинация самоцветов игриво ще освежи лицето на своя притежател. Златни обеци с цитрином и диаманти изглеждат перфектно с печат или един ангажимент пръстен.


Обеци-халки с цитрином

Цитрин на обеци-халки може да бъде по цялата повърхност, или на една от частите. Форми за декорация може да бъде с различна дебелина и диаметър. Стилно изглеждат и малки обеци с цитрином в позолоте с малки самоцветами. Големите модели изделия са подходящи за неформальному стил. Набира популярност обици-халки с камъни в различни цветове. Переливаясь различни цветове кръгла форма декорации трансформира. 

Theme by Anders Norén