Капитанът на маникюр, сподели най-честите грешки, които коригират към него идват всеки ден.
c4250c076db331e5b7444fa6b8f4d391_cropped_612x408

Александър Mccormick — професионален майстор на маникюр и художник по ногтю ни каза, какво не трябва да правите при самостоятелен маникюре. Защото да се определи това ще бъде невъзможно, докато всички не расте отново.

РЕЖАТ НОКТИТЕ ПО ФОРМА

Ако искате да режеш ноктите, веднага на онази форма, която искате да видите, вие винаги може да се обърка. И изравняване на формата пила за нокти, само усугубите проблем. Не правете така. Рязане на нокти, оставете го с доставката, и го отведе до желаната форма пила за нокти. Отрезайте не повече от половината от това, което са планирали да премахнете.

Ако искате само малко за коригиране на формата — забравете за ножницах, и работете само с пила за нокти.

ВИЕ РЕЖЕТЕ КОЖИЧКИТЕ

Никога не режат ги само отодвигайте назад към корена на ноктите. Когато се вземе душ, кожата ви е достатъчно размягчена, и можете просто да вземете салфетка и избутване на кутикула. Дори не са необходими специални инструменти.

ВИЕ ПОДПИЛИВАЕТЕ НОКТИТЕ ДВИЖЕНИЕ „НАПРЕД-НАЗАД“

Двигайте пила за нокти само в една посока. Факт е, че когато се обърне движението на пилочки остават невидими за окото тормоз на ръба на нокътя, които при всяко движение пилички углубляются. Просто започнете от единия край на нокътя и движение в една посока, докато стигнете до другия му край.

НОКТИТЕ ВИ НЕ Е ДОСТАТЪЧНО ЧИСТ ПРЕДИ ДА НАНЕСЕТЕ ЛАК

Уверете се, че кремът за ръце или лосион не е попаднал в ноктите, преди да стане да я покрие с лак. Добър начин да проверите това – не търкайте ноктите тампон с лакочистител. Ако ноктите подернулся белезникав разцвет, значи на него не мазнини. Ако не — внимателно ототрите ноктите от масла и лосиони.

ЗАБРАВЕНА ЗАВЪРШЕК

Много жени забравят, или дори не знаят да направи последно, но важно действие. След като сте покрили ноктите с лак, трябва да рисува най-върха на нокътя му срезу, по ръба. Ако не го направите, лак ще скалываться с върховете на ноктите.

За да направите това, поставете под ноктите лента от хартия, така че да не се блъсне в лак пин пръст, и най-върха на четката за лак прекарайте по ръба на нокътя.