За да бъде красива

за да бъде красива

интересно

Летище Малта

Аэропорт Мальты

Летище Малта (също известно като летище Лук (от luqa), разположен на около общината Луа, е единственото международно летище в страната. Той се намира на разстояние около пет километра от столицата на Малта – Валета.

Малко история

До 1920 година малтийски летище използван изключително за военни цели. Граждански самолети започнаха да летят тук значително по-късно. Пътнически терминал е открит едва през 1958 г., а през 1977 г. е направен основен ремонт, основно в резултат на което се превърна в нова излитане ивица. Вече през 1992 г. с появата на нов терминал на летище Малта е придобила съвременен вид.

Летището днес

На терминала на международното летище на Малта е относително малък. Тук не е обичайно за тези места суета и суматоха – всичко е доста спокойно и измерва. Персоналът на летището много е удобен и приветлив, обаче, за да се чувствате комфортно и да научите точната информация, необходима е поне минимално ниво на владеене на английски език.

Любителите на пазаруването ще оценят местен Duty Free – той е доста голям, а цените са доста приемливи. На територията На много малки заведения за хранене и ресторанти, където може да се хапне по-бързо и добре се хранят.

Всички видове контрол, регистрация и кацане минават бързо и без спънки.

Как да стигнем?

загрузка...

До летище Малта може да се стигне от столицата на автобус номер 8, който се движи между летището и Валеттой на всеки двадесет минути. Има и други междуселищни автобуси. Цената на билета е около едно евро.

Повечето хотели предлагат транспорт, така че не забравяйте да се изясни тази информация с вашия туроператор. Можете да се възползвате от такси направо на гишето в терминала. Благ малтийски шофьор на такси, непременно ще ви помогне да предаде багажа, и, ако имаме късмет, по пътя от летището до хотела разкаже за местните Аэропорт внутри забележителности, срещнати по пътя.

Освен това, на летището в Малта можете да вземете автомобил под наем. Персоналът на летището ще ви кажа, как да го направя правилно.

Информация за контакт:

    Адрес: Malta International Airport “ ад от luqa LQA 4000 Телефон: (+356) 5004 3333, (+356) 21249 600 Официален сайт: http://www. maltairport. com е-мейл: mia@maltairport. com

 

Theme by Anders Norén