За да бъде красива

за да бъде красива

интересно

Каланхое degremona – тънкостите на грижи и засаждане в домашни условия

Каланхое degremona – тънкостите на грижи и засаждане в домашни условия
Каланхое degremona – ценна красива и лечебна култура. Препоръки за грижа за него в домашни условия – как се полива, да се размножават, да се лекува при проблеми с листа ще получите здравословна и полезна за членовете на домакинството растение.

Цвете каланхое degremona е не само красив външен вид, но и лекува много заболявания, притежава антибактериални, противовъзпалителни, кровоостанавливающими свойства. Той често се отглежда в домашни условия, като декоративната и лечебна култура, грижи за такова растение лесен и прост.

Цвете каланхое degremona

Растение каланхое degremona е вид застанал на храста на височина от 50-70 см, се отнася до суккулентам. В дебелото стъбло на цвете растат месести сиво-зелени листа, посочи елипсовидна форма, в техния сок и съдържа много полезни вещества. Каланхое degremona – важни лечебни свойства:

 • Оказва противомикробно, противовъзпалително действие.
 • Укрепва стените на кръвоносните съдове.
 • Подпомага отделянето на токсини.
 • Има стягащо, кръвоспиращ ефект.
 • Прилага се за лечение на очни заболявания, отита, възпаление на венците, стоматит, стоматит.
 • Използва се при терапия на гнойни инфекции – циреи, язви, гнойни рани, рани от залежаване.
 • Каланхое degremona и перистое – разлики

  Ако се сравни degremona с перистым каланхое (което също се смята за лечебен), а след това с плаката на първата е с по-тъмно оцветяване. Неговите стъбла са значително по-ниски, дори може да се движи, така че при отглеждането на храста използват опора. Отличителна черта на каланхое degremona е наличието на по краищата на листа, плочи множество потомство на бъбреците („деца“). Това са малки растения с малки корени и листа. С тяхна помощ се случва размножаване на цветя в домашни условия.

  Каланхое degremona – грижи в домашни условия

  Растение каланхое degremona непритязательно, грижата за него е много лесен. За успешно развитие на културата се нуждае от ярка светлина, но трябва да се избягва попадане на листата от преките слънчеви лъчи. Отглеждат каланхое degremona трябва да бъде в добре аэрируемом земляном субстрат, състоящ се от хумус, листа, пръст и пясък в равни части. През пролетта цвете е по-добре да се захванете, за да се подобри разклонения, а след цъфтежа – да се извършва резитба, в противен случай централата ще бъде грозно се разтегне и да расте.

  Как се полива каланхое?

  Растение каланхое – сочен, degremona натрупва в листата на влага и могат да издържат на суша, да оцелее, дори в най-неблагоприятни условия. Но застояла вода действа разрушително на него. Ако каланхое переувлажнить, той може да започне да гние корени, култура, ще страдат от загниване и гъбички. Поливане дергемона трябва да бъде умерено, той се различава в различните сезони.

  При процедурата на земята, напоява се обилно, така че вода промочила напълно com земята. За да се избегне залив, трябва да изберете правилната честота на процедурите. На въпрос колко пъти се полива каланхое отговорът е прост – между увлажнениями ком на земята трябва добре да изсъхне. През лятото растението хидратира около всяка седмица, през зимата – на всеки 10-14 дни.

  загрузка...

  Каланхое degremona – цъфтящи

  Ако на едно растение, да се грижи правилно, това каланхое degremona красиво цъфти с розови или червени съцветия. Доволен ярки пъпки само възрастни култура в края на есента или началото на зимата. Съцветия тръбна на цветя със заоблени листа, които достигат до 2.5 см на дължина, обилно се появяват на върховете на стъблата. За този вид каланхое е важно резитба. Цъфтеж отслабва растението, така че след него се извършва премахване на всички стари части на храста, за да стимулира по-нататъшния растеж на младите филизи.

  Каланхое degremona – размножаване

  В домашни условия каланхое degremona може да се размножава по няколко начина:

 • Резници. Имате здравословен стъблото се нарязва върхът. Ако резниците са въздушни корени, те могат веднага да засадят в саксии. Ако такива няма, тогава обрезанного на стъблото се отстранява долните листовки и се остави на ден за сушене на места парче. След това отломък се поставят във влажен субстрат на дълбочина 3-5 см за вкореняване.
 • Листа. Здрави листа се нарязват и капки в земята, покрити буркан или чаша. Скоро от него се формира младото растение.
 • „Бебета“. Това е най-лесният начин нови растения, носилка с ръбовете на листата, вече имат корени, тяхното вкореняване се случва бързо. Каланхое degremona – как правилно засадени децата:
 • Трябва да се съберат няколко млади растения и да ги засадите в плоски резервоари с голям диаметър, напълнена със смес от торф и пясък.
 • Обемът трябва да се покрие с фолио и да направите малки дупки за вентилация.
 • Когато издънки се вкореняват, те са настанени в отделни гърнетата.
 • Каланхое degremona – свиват листата

  Проблеми с растението веднага се отразяват на листата му – те се извиват, пожълтяват, да падне. При тези признаци е важно да се разбере защо се случва това и какво да се направи, за да спаси цвете. Каланхое – причини за заболяването листа и лечение на валцувани плочи:

 • Проблеми с кореновата система. Често това се дължи на прекалено поливане. Когато се грижат за каланхое трябва да се придържаме към режима на овлажняване и основното правило – по-добре да не се излее вода, за да прелее. За спасението на буш трябва да го извадите от саксията, изгнилите места се режат, места парче се обработва въглен на прах. Корен каланхое трябва да изплакнете със слаб разтвор на калиев перманганат и се приземи култура в чист терен.
 • Ако листата не просто се извиват, а и са боядисани в цвят бордо – растението получава достатъчно светлина или още по-лошо – на стойност под пряка слънчева светлина. Трябва да се преместите на по-осветено място и от пулверизатор.
 • Високото съдържание на азот в почвата. По-добре да се пресаждат храст в субстрата, съдържащ торф и голямо количество пясък.
 • Липсата на влага. Трябва да се следи за редовното поливане на растенията и се пръскат му листата с пулверизатор.
 • Наличието на листни въшки. Тя източване на сокове от растения, листа първо се извиват, а след това да падне. За лечение на повредени участъци на цвете изрежете останалата част от храст се пръскат сапун или инсектицид. Да го следва пъти седмично в продължение на един месец.
 •  

  Theme by Anders Norén