Влажно знаете, с участието на индоутки, размножаване, поддръжка, грижа в домашни условия и други нюанси, така че птицата е здрава и добре натрупа тегло. Човек трябва да се грижи за създаването на подходящо жилище и да се осигури необходимата храна.

Как изглеждат индоутки, размножаване, поддръжка, грижа в домашни условия и други въпроси интересуват хората, които се замислят върху тях за разплод. Птиците не се нуждаят от създаване на специални условия, но все още те имат отлични темпове на растеж и по-рядко се разболяват.

Съдържанието на индоуток в домашни условия за начинаещи

Мускусна патица са идеални за разплод, тъй като те не се нуждаят от създаване на някакви специални условия. Например, те не се нуждаят от вода, който ще замени обичайното най-ниските, използван като пиячи. Освен това, за два месеца пилета наддава достатъчно на тегло, за клане. Ако грижа и съдържанието на индоуток организирано по правилата, а след това индоутки не ще се разболеят. Започва развъждане трябва да бъде с 30 гола, но може и да се намали броят на птиците. На всеки пет женските трябва да имат дрейк.

По-различен вътък от индоутки?

Външно мускусную патица е лесно да се различи от обичайните, тъй като при нея тялото е удължена и широка. Основната разлика патица от индоутки – наличието на месестата натрупване, подобно на този, които има турция. Когато мъжете са активни, а след това на главата на тях може да се види интересен грозни брадичка. Освен това, струва си да се отбележи, че се размножават индоуток по-лесно, отколкото обикновените патици. Печелят те и при сравняване на месото, което при мускусни патици, то не е мазно, затова се смята за храна.

Порода индоуток за домашно отглеждане

Домашните птици са тихи и неприхотливыми, а те се различават по цветните пера. Тегло на дракони е 4-6 кг, а женските – на 2-3 кг За година можете да получите на 80-120 яйца. Най-добрата порода индоуток за съдържанието и развъждане на дома:

 • Бели. Цветът е рядко и в природата такива пера не се срещат.
 • Черно-бели. При птиците черна гърба, а ето гърди – бяла. Очите им са черни, а човката – червен с пигменти.
 • Кафяво-бяла. Почти декоративен вид, който оперение на тялото кофейно-кафяви, а по-близо до опашката, тя придобива шоколадов оттенък. В главата ти могат да присъстват пера бели на цвят.
 • Черна. От тези птици перушина напълно черно и има необичайна зелена отлив на перата. На шията могат да бъдат бели перышки.
 • Синята. Патица появи сравнително наскоро и пера в нея синкаво-сив цвят. Главата и шията са бели.
 • Бялата с шарени. Птиците имат бяло оперение с черни включвания. Пера образуват красиви шарки.
 • Грижа за индоутками

  Макар отглеждане на птици, не е сложно, все пак, има някои насоки, свързани с грижа за патици в домашни условия:

 • Индоутки не се считат за сухопутными, но при това те не понасят наличието на влага в местата на тяхното съдържание. В къщата задължително трябва да застане на вана с вода, което ще служи не само поилкой, но и вана.
 • Отглеждане на индоуток включва правилното уреждане на птиците, така, на един квадратен метър трябва да бъде не повече от четири възрастни мускусни патици. Що се отнася до патета, това количество може да се увеличи до осем.
 • Продумывая съдържание, моля, имайте предвид, че птиците са неприхотливыми до температура, така че не е задължително да се контролира, за да отида в къщата беше топло.
 • Грижи в домашни условия включва редовно почистване, тъй като трябва да бъде чисто. Препоръчва се периодично да промените подстил, с помощта на малки дървени стърготини или слама. Освен това важна е добрата вентилация.
 • Да, правилно са се развили индоутки, размножаване, поддръжка, грижа в домашни условия, предполагат задължително разходки, тъй като е забранено да ги държат в клетки на постоянна основа. Птиците са важни разходки и особено, когато навън е топло. Възрастни птици трябва да се пусне не по-рано от 10 часа сутринта, тъй като до този момент те носят яйца. Територия за разходки трябва да бъде чиста, тъй като индоутки могат да поглъщат различни малки предмети, които могат да бъдат опасни за здравето.
 • С какво да храним индоуток в домашни условия?

  Храненето патици трябва да бъде балансирана, но при това те не са неприхотливыми в яденето. Хранене индоуток в домашни условия се основава на тези правила:

 • В основата на диетата – зърнени култури, например царевица, ечемик или овес. Освен това, правилната поддръжка предполага включването в менюто на зеленчуци и билки.
 • Като добавки се използват мая, трици и брашно. Понякога може да се отдадете на птиците овесена каша с билки.
 • За отглеждане на здрави птици не може да се използва топла и гореща храна.
 • В деня на индоуткам нужда от литър вода и около 400 г храна.
 • Правилната грижа е посочено, че за твърда черупката на птиците в храната трябва да се оставят мел и миди. За храносмилателните процеси нужда от дребен чакъл.
 • Описание на хранене индоутки, размножаване, поддръжка, грижа в домашни условия, е важно да се обърне внимание и на диетата пилета. Дневни пиленца могат да се вари яйце, което се смилат и се излива върху облегалката. Следващите два дни се подготвя сместа от мляко, трици и варени яйца. След това се приготвят каша с извара, лук, спанак и малко натрошени зърна. На петия ден добавете към сместа от кайма, а от десети – варени картофи.

  Защо не бягат индоутки?

  Полова зрялост настъпва на възраст 6-7 месеца. Ако се интересува, когато започват да се индоутки, птици, в повечето случаи снасят яйцата си през пролетта, когато светлата част на деня продължава 12-14 ч. Възрастни патица може да даде яйца още през февруари, а ако в къщата температура ще се поддържа +19°С, след това през януари. Връх на производството на яйца е през юни-юли. Не бързайте индоутки, ако разреждане, съдържанието, грижи в домашни условия се извършва неправилно: лошо хранене, наличие на паразити, неподходящ за възрастта на птиците, твърде често се извличат яйца и други грешки.

  Как да организираме гнезда за индоуток?

  За да птици в домашни условия высиживала яйца, трябва да се грижи за създаването на гнездо. За да направите това, може да вземете обикновена кутия от плътен картон. Освен това, можете да използвате бъчви, тенекеджия капацитет, плетени кошници и други подобни. На дъното поставете чул или друга естествена тъкан. Размери на гнездото за индоуток изчислява на 3-4 птици: височина – 40 см, широчина 30-40 см и височина – 50-60 виж

  Как да индоутку на яйца?

  Женската трябва сама да прояви желание и тук става дума за природен инстинкт. Мускусная патица може да се откаже от гнездото, ако е неправилно оборудван, прекалено ниска температура на въздуха или зидария на малката, тъй като се нуждае от около 20 яйца. Има един трик, как да индоутку се излюпват яйца – подгответе обманку – пластмасови топки подходяща форма и размер. Когато кокошката започва да седне на муляж, може да започнете да подменивать топки на истинските яйца. Всеки ден проверявайте зидария за наличието на нови яйца, които да се задържат.

  Болестта индоуток – симптоми, лечение

  Развъждане и съдържанието на птици изискват проучване на развитието на възможни заболявания. Най-често срещаните заболявания индоуток и неприятели:

 • Пухопероеды. Присъствието на тези паразити предизвиква бурни поведение и допринася за загуба на оперенья. За лечение трябва да се извърши обработка на смес от сяра кърмата с пясък или пепел.
 • Катар. Възпаление на гуша се развива при храненето с ниско храна или се дължи на факта, че птицата е погълнало някакъв чужд обект. Да се определи болестта може да бъде по зобу, който става безбожни, а индоутка отказва да яде. Първо гуша трябваше да промыт със слаб разтвор на калиев перманганат. След това грижи в домашни условия включва приложение на антибиотици с пеницилин в нея.
 • Липсата на витамини. Ако при отглеждане на храна личност, след това възниква липса на различни хранителни вещества. За да компенсирате трябва да се добави брашно от бобови и силаж, а още включи витамин-минерални комплекси.
 •