Гузмания – грижи в домашни условия, прости тайни за отглеждане на
Гузмания, грижи в домашни условия, за която има своите особености, радва окото с ярки цветове по време на цъфтежа. Съвети за правилна трансплантация, възпроизвеждане растения, отглеждане „kids“ ще има постоянно жилище в красив екзотичен храст.

Тропически эпифит гузмания, грижи в домашни условия, за която има своите собствени характеристики, представлява храст с височина 40 виж Основната му украшение става китка от дълги листа, покрити с ярки прицветником, и малко цвете.

Цвете гузмания – грижи в домашни условия

Правилната грижа за гузманией изисква определени познания. Да се създаде тя се нуждае от условия, близки до естествената. Цвете гузмания – как правилно да се грижим:

 • При отглеждане на эпифита важно светлина. По-добре е да го поставите в източната или западната част на жилището. От юг, отворено на слънцето се отразява негативно на състоянието на храст, от север – липсата на светлина може да доведе до спиране на начинаещи.
 • Оптималната температура е не по-малко от +25°С през лятото и +18°С през зимата.
 • Эпифит при напускане изисква системно проветриваний, но без течение.
 • Как се полива гузманию?

  Ако в жилището се увеличава гузмания, грижи в домашни условия, за нея се предполага редовно поливане. По време на процедурата мека отстоявшаяся водата се долива в контакта, остатъците се сливат. Гузмании поливането се изисква чести: всеки ден, или през ден, през лятото, през зимата – 1-2 пъти седмично. Обилно овлажняване эпифит не обича, по-добре да изсъхнат почвата леко, отколкото да се даде застояться вода в саксията. Освен това буш се изисква ежедневно се напоява с течност от спрей.

  Гузмания – грижи в домашни условия – трансплантация

  Екзотична гузманию трансплантирани след придобиването в магазина и при отглеждането. Коренището тропиканки се развива спокойно, така че тя да може да живее в един съд, в продължение на години. Често се продават вече цъфнал храст, а това означава, че шест месеца по-късно го върхът ще отмират и цветето няма да загине, така че е важно погрижи да гарантира, че тя се разраства безопасно.

  Как да се пресаждат гузманию при грижи в домашни условия:

 • Подготви широк плитък гърне (12-15 см), сложете на дъното на дренаж от слой 2 виж
 • Подготви богата почвена смес.
 • Извадете растението, без да вредят на корените му, да се поставя в съд, поръсва се с приготвената смес от торф и запечатан.
 • Се изсипва върху земята и се пръска растението.
 • При пресаждането на „kids“, след като за тяхното извличане от старата посудины, важно е да се разделят коренова система при микроби. Майка буш след цъфтежа и формирането на поколението умира – да го сипя.
 • Почвата за гузмании

  Земя за гузмании се използва очила за bromeliads растения. Може да се смесва увеличаване на добива самостоятелно от равни части:

  • на затревен земята;
  • едър речен пясък;
  • ситно натолченного мъх мъх;
  • торф.

  Може да добавите и малко дървени въглища, керамични трохи, борова кора. Дренаж се формира от керамзитовых топки и парчета. Преди засаждане гузмании всеки терен съветват да се стерилизира – дръж се на водна баня на 1,5 часа. Това ще унищожи паразитите и патогенните микроорганизми. Корените на растението са слаби, затова при пресаждането уплотнять земята, трябва да бъде внимателно.

  Тор за гузмании

  Вземане на решение, отколкото да се хранят гузманию, важно е да се знае, че като подпиток за нея да се използва тор за бромилиевых. Те не трябва да съдържат бром и мед, които действат на културата токсично. Концентрация на тор – 50% от посочената на опаковката. Период за презареждане на торене: март – септември, честотата на подпиток – веднъж месечно. Тор е добре да се направи едновременно с напояване, като изливане разтвор във фунията листни плочи.

  Гузмания – грижи в домашни условия – размножаване

  Екзотична гузмания размножава се чрез два метода:

  • семена;
  • бебета.

  При отглеждане от семена на почвата за засяване, се съставя от равни количества торф и пясък. Храни се дезинфекцира, провеждане 20 минути в слаб разтвор на калиев перманганат. Подсушив посадъчен материал до течливост, разпространението му по повърхността на субстрата. Култури са покрити с целофан, в teplichke трябва да бъде повишена влажност на въздуха. Покълване на семена, произведени в светлината, при +25°С, по-добре с донным топъл. Разсад се появяват след 3 седмици, след един месец те се потопите в обособени чаши.

  Гузмания – правилно трансплантация „kids“:

 • Цъфти гузмания дълго време през лятото, след като умира, в рамките на 2-4 месеца вскармливая „kids“.
 • Трансплантирани процесите, изпълнили половината от големината на майка храст (~ 15 см).
 • Буца пръст в саксия се изсушава до течливост, се обърна на една дъска за рязане на равнината.
 • С нож се отделят внимателно „деца“ от майка храст и ги сложи във вода.
 • Една „бебешки“ може да не се копае от земята, но да премахнете останалата храст с наслояване.
 • Процесите се разпространяват на достъпни гърнетата с почва, обработена.
 • Произведени първи изобилие поливане на младите хора в фуния на листата.
 • Младите кълнове се поставят в найлонова капачка или празен аквариум, покрит със стъкло, създават им teplichku при +28-30°.
 • Всеки ден кълнове трябва да се пръска, почвата трябва да бъде винаги влажна.
 • Пот поставят на първо място в сянка, след няколко седмици – на постоянно място.
 • Защо не цъфти гузмания?

  Както и повечето bromeliads, основната украса придават на растението не самите цветчета, а закачливите прицветник. Той може да бъде от бяло, жълто, лилаво, пъстър, виолетов цвят. Период на цъфтеж гузмании: пролет – лято, продължителност – 5 месеца. На въпрос защо не цъфти гузмания в домашни условия, отговорът е еднозначен – не се спазват препоръки по съдържанието на растенията, като грим, правилното поливане, на влажен микроклимат. Ако по някаква причина се забави цъфтежа, може да се стимулира составами „Яйчник“, „Пъпка“ или резени ябълка.

  Течни подпитками оплоди почвата в съда, се покрива с буш целлофановым кульком до завършване на образуването на цветни пъпки. Ако използвате метода на лигавицата на плодове, а след това да ги разпространява в почвата и да се погрижи за това, за да клинове не подгнивали – променят ги ако е необходимо. Понякога гузмания засегнати от гъбични заболявания, които пречат на нея залагат цветни пъпки. Трябва да се използва „Aktellik“, за да убие плесен и паразити и да помогне на эпифиту на блум.

  Гузмания отцвела – какво повече?

  Много градинари възниква въпросът – гузмания след цъфтежа, какво да направя? След начинаещи в кустике се появява отломък. Бившият изход постепенно ще умрат, но да изтриете си веднага, не е необходимо. Пожълтяване на долните листа може да се отреже, а зелени оставя. В основата на растения образуват пъпки възобновяване, по-късно от 1,5-2 месеца след цъфтежа те образуват 3-4 листа и слабенькую система на корените.

  Най-важното условие – клон „деца“ от майка контакта колкото е възможно по-късно, след почти пълното изчезване на старите растения. След това те могат да абсорбират захранващите вещества от почвата на себе си и по-добри. Трансплантирани кълнове по-добре през пролетта, леко разделени заедно с корените, се приземи в контейнер с плодородна субстрат. До есента те вече ще имат здрави корени.

  Гузмания – сухи листа

  При гузмании, грижи в домашни условия, за която се прави е погрешно, понякога страдат листа. Някои проблеми и начини за тяхното решаване:

 • На въпрос – гузмания изсъхне върхът, което трябва да направите, производители съветват да не изпадате в паника. Най-вероятно това е прицветник, неговата смърт е нормален процес, трябва да се очаква появата на младите издънки от културата.
 • Долните листа коричневеют и сухи. Причината – поливане, эпифит изпитват нужда от вода. В почвата трябва да се поддържа оптимална влажност на въздуха, но не прекалявайте.
 • Коричневеют и изсъхват върховете на листни плочи. Причината – липса на влага, на храст трябва да се пръска всеки ден, пот се инсталира на мокра глина.

 •