За да бъде красива

за да бъде красива

интересно

Грижа за ягоди през пролетта – прости правила за получаване на богата реколта

Грижа за ягоди през пролетта – прости правила за получаване на богата реколта
Правилната грижа за ягоди пролетта е необходим на растенията след зимата, за да поставите основите на бъдещето набиране. Съвети от професионалисти за засаждане, пресаждане, подрязване, удобрению, мульчировнию ще ви помогнат да растат големи плодове и получаване на богата реколта.

Правилната грижа за ягоди през пролетта ще осигури богата реколта от този апетитен плодове за целия летен сезон. След зимата растенията само започват да се възстановяват и да се събудя, те трябва да помогнат да се формира и да се положат цветни пъпки – бъдещи ползи.

Ягоди – грижи през пролетта, съвети опитен градинар

Пълноценна грижа за градински ягоди през пролетта включва подготовка на леглата, засаждане, поливане и торене на растенията. Старите храсти също трябва да са в ред да доведе. Как да се грижим за ягоди през пролетта:

 • Плантации трябва да се чисти от сгнившего на плевелите, кора, миналата година на листа, стара защитен мулч. Най-горния слой на почвата между храстите съветват да се премахне и така да се отървете от много вредители и осигуряване на корените на нагряване от пролетното слънце.
 • От пролетта излее дебел слой земя в парцел не е необходимо, или кореновата система на растеж ще трогаться дълго.
 • Специалистите съветват при напускане след зимата да се разрохка земята на дълбочина от 6-8 см, за да я насити с кислород. Това трябва да се прави внимателно, за да не се повредят корените. При разхлабване добавят дървесна пепел за превенция на сиво гниене и охлюви – 2 чаши на 1 м2.
 • Засаждане на ягоди през пролетта в открит терен

  През пролетта на клубничной насаждения се появи могат lunges – растенията не всички понасят зимата добре. За да задела нови храсти е необходимо да се подготви легла 20-25 виж Правилата за засаждане на ягоди през пролетта:

 • Земята оплоди: на 1 м2 – 1 кофа торф и 1 кофа на хумус, 2 супени лъжици. супени лъжици нитрофосфата. Почвата обилно хвърлят разтвор на меден сулфат – 2 супени лъжици на 10 литра вода
 • Храстите, поставени един от друг на разстояние 40 см, така че те биха могли добре да растат.
 • След засаждането растението се полива Биогумусом.
 • Трансплантация на ягоди през пролетта на друго място

  Идеалното време за процедура – в началото или средата на май. Да расте голяма бери и получаване на богата реколта, трансплантация на ягоди през пролетта на ново място се провеждат на всеки 3-4 години. Тази процедура, са изложени на храсти, намиращи се на един парцел не по-малко от 2 години. Екземпляри с признаци на повреди (липсата на млади листа, слаба листа) не са подходящи.

  Годни за трансплантация, силни и здрави растения, способни на ново място, за да се вкоренят. В плантацията, където са краставици, зеле, домати, картофи, ягоди не са трансплантирани. Добри предшественици за нея – бобови култури. Процесът на трансплантацията:

 • През март парцел изкопал, prysmachuyut хумус. След един месец в земята правят калийсодержащие торове. В деня преди процедурата почвата се полива обилно.
 • Растения премахване на жълти листа и филизи, се отърси от корените на земята и се засаждат нови кладенци един от друг с разстояние 40 виж
 • загрузка...

  Какво трябва да се направи през пролетта с ягоди?

  Работа с ягоди през пролетта започва с насочване от порядъка на сайта:

 • При ягодите се берат листа, пожълтели в розетках, ненужните филизи, подгнившие столоны. Вымерзшие растенията веднага се изтриват.
 • Нататък храстите трябва да okuchit от всички страни. Централната ос на растежа, не трябва да придавливать земята.
 • По-нататъшната работа за грижа е да се подрязват няма ягодово храсти, за да се отървете от липсващите листа, провеждане на пролетната подпиток, разрохкване на почвата. Храсти мулч специален сух материал, обработва ги от заболявания и вредители. Поливане се произвеждат напояване, особено във времето от началото на растежа на листата преди цъфтежа. По време на зреене на плодовете овлажняват само на почвата.

  Резитба през пролетта на ягоди

  Един от най-важните събития за грижа за ягоди е изрязване. Тя помага на растенията да развият корени, дава възможност за унищожаване на вредители, извършени на мъртвите листиках. През март, премахване на мъртвите клонки, частично повредени стъбла, не сумевшие преживеят зимата, които ще вземат полезни вещества при здрави микроби. Как правилно да ягоди през пролетта:

 • Всеки храст, внимателно се почиства от мъртвите, повредени клони, жълти листа, с петна или върху които се виждат вредители. Отстранява и се стелющуюся по земята листа – от нея ще има полза.
 • Резитба произвеждат градински ножици или ръчно – клонки, чуплива и лесно се освободи.
 • Ако размножаването на ягоди не е планирано, розетки, образувани преди зимата, също се изтриват.
 • След работа, събрани от всички растителни остатъци.
 • От ягоди се хранят през пролетта?

  За да кореновата система дава на растението повече хранителни вещества, трябва да се хранят. Растения през първата година от засаждането не може да изхрани, им е достатъчно торове при засаждане. По-късно почвата е изтощена и фуражи, които са необходими. Наторяване на ягоди през пролетта:

 • При грижите за ягодовите растения се извършва първо хранене след снега, когато листата още не разцъфти. В този период трябва да се грижи за растежа на листата, така че съединения трябва да съдържа азот. Популярни минерална смес: 10 литра вода – 2 чаши лопен, 1 супена лъжица. чаена лъжичка сулфат, всичко се разбърква и се изсипва под всеки храст до 1 литър смес. На 10 л вода, 1 супена лъжица. супена лъжица на npk, изчисление – 0,5 л на храст. Можете да използвате екстракт от коприва – напълнете кофа трева, покрийте отгоре с топла вода и издържа 3-4 дни. За презареждане на кореновата инфузия, разреден в съотношение 1:10, за пръскане – на 1:20.
 • В средата на май – началото на юни, когато първите цветни стъбла се появяват, прекарват калиевую хранене, за да подобрят вкуса и безопасността на плодове. В 10 л вода се разтваря 1 чаена лъжица калиев нитрат, растението се полива размер на 0,5 л на храст.
 • По време на формирането на яйчниците извършва третото хранене. Това е подходящ екстракт от трева – след плевене ги смачкват, пълни с вода, настояват седмица и се полива ягоди. Такава грим помага да се увеличи количеството на плодовете.
 • От тор на ягоди през пролетта?

  Мулчиране ягоди през пролетта ще помогне да се предпази реколтата от вредители, заболявания, трева и кал. Растенията се покриват, когато се появи на яйчника в храстите, благодарение на това стъбла не са в контакт с почвата. Като тор може да се използват различни материали-слама, листа, agrovoloknom, игли, хартия, дървени стърготини, кора от дървета, изгнили компост, окосената газонную трева.

  Преди процедурата почвата около храстите трева и се разхлабва. Добре изсушен материал, около храстите равномерен слой от 15 см (скоро той ще се настани). Мулчиране agrovoloknom произвеждат в етапа на кацане на младите контакти ягоди. Му са изложени в градината, направи кръстовидни отвори на всеки 40 см – чрез тях се засаждат храсти култура.

  Обработка на ягоди през пролетта от болести и вредители

  Грижа за ягоди през пролетта изисква въвеждането на препарати срещу вредители. За борба с гъбички се използват биопрепараты „Fitosporin“, „Фитоцид“ или бордосская течност – смес от меден сулфат и вар. На тях поливни растение след санитарна резитба. Началото на пролетта пръскане на ягоди през пролетта от вредители и болести тези средства като „Актовит“ или „Aktellik“ ще помогне да се справи с растителни насекоми и растителни акари на сайта. Време на цъфтежа на ягодите да не пръска.

   

  Theme by Anders Norén