За да бъде красива

за да бъде красива

интересно

Големи породи кучета – топ 10 на най-големите кучета в света, които покоряют всички си размер

Големи породи кучета – топ 10 на най-големите кучета в света, които покоряют всички си размер
Много големи породи кучета притежават смущаваща гледка, но в действителност се оказват меки и доброжелательными животни. При правилно възпитание, те ще бъдат отлични охрана, сторожами и другар за своите стопани и членовете на техните семейства.

В много семейства живеят на големи домашни животни, които са любимците и възрастни, и деца. Големи породи кучета често притежават мека и настаняване характер. Ако решите да стане собственик на голяма кучета, трябва да се знае, кой ще нарасне от вашия такова хубаво и забавно кученце.

Най-най-големите кучета в света

Тези големи добри същества притежават впечатляващ външен вид, което им помага да бъдат истински охрана за семейството си. При големи породи кучета – верни приятели, които много внимателно се отнасят към близките си хора. Въпреки това съдържанието им струва доста скъпо. В края на краищата тегло голямо куче може да достигне до 40-60 кг и храна за такова животно изисква много, и на жизненото пространство трябва да бъде много. Нека да се запознаят с тези животни по-отблизо, за което разгледаме топ 10 на най-големите кучета в света.

Кучето английски мастиф

Тази стара английска порода на по-големи кучета има родство с догом и да се отнасят към охранителната категория. Както подсказва характеристиките на породата английски мастиф, теглото му не трябва да бъде по-малко от 80 кг. на Най-голямото куче от тази порода е куче на име Херкулес, с тегло, което е 128 кг, при това на собственика му твърди, че той не подкармливает кучето никакви добавки за увеличаване на теглото.

Мъж расте до 75 см, а на женските – до 70 виж Здрав корпус пропорционална и добре се съчетава с голям угловатой главата. Вид на това куче элегантен, тя доброто и послушен. Тя обича да общува с деца, и много пропуска, когато на собственика не е до нея. Мек, незлобный и психически стабилен характер не и пречи тя да бъде добър защитник за членовете на неговото семейство. Кучето не бъде първата атака на непознат, но целият му вид ще говорим за това, че тя е в състояние да се предпази домакин от евентуална заплаха.

Куче испански мастиф

Външно това куче изглежда голяма и заплашителна. Ако се запознаете с характеристика порода испански мастиф, а след това можете да разберете, че тази голяма кучето никога няма да предизвика болка на този, който е по-слаба от нея. Тя е тиха и сдържано, но е силен и непобедим. Този домашен любимец се нуждае от внимателно възпитание, защото той е много интелигентен и добре възприема думите на господаря си.

В конфликтни ситуации голямо куче винаги запазва самообладание, но може да атакува само след като предупреди за това рычанием или нисък лай. Ръст мъжко достига до 80 см в холката, женските са малко по-долу – 70-75 виж Такива гиганти имат голяма глава с дълга муцуна, върху която се открояват черни устни и носът. Корпус от тези кучета, здрава и мускулеста.

загрузка...

Кучето на свети бернар

Тази конфедерация големи кучета порода първоначално е бил създаден като спасител. Сенбернары много търпеливо се отнасят към децата си и добре съжителстват с други домашни любимци. Характеристика на породата свети bernards описва тази по-голяма кучето, тъй като много умни и прости в обучението. Освен това, като се има предвид тяхната сила и по-големи размери, те се нуждаят от активна обучение. В природата тези животни са много молчаливы, и, ако сте чули лай на свети бернард, трябва непременно да разберете, коя е причината на неговото безпокойство.

Такива големи породи кучета, към които се отнася и свети бернар, много големи и силни. Тяхната височина в холката е от 65см до 90 см, а на тегло понякога достига до 90 кг. Те имат голяма глава, силна врата с голяма яка. Умерено дълга коса е снабдена с грунд. Нейният цвят е комбинация от бяло и всички нюанси на червени цветове в различни пропорции. За съжаление, живеят сенбернары доста дълго – около 7-10 години.

Пиренейский мастиф

Това куче величава, статна и благородна. Като прочут и заплашителен вид, пиренеец по характер – голям мило дете. Той е кротък и нежен, но когато е необходимо, става бдителен и смел, готов да защити семейството си. От тези по-големи породи се получават верни охрана или другари, които знаят цената на собственото си достойнство. Затова при обучението към него, изискват специален подход.

Описание на породата иберийския мастиф се състои от тези показатели:

 • Ръст – мъжки кучета около77 см, женските около 72 виж
 • Тегло от 55 кг до 80 кг.
 • Главата е масивна и е много голям, със заоблен широк череп.
 • Очи – тъмно кафяви, малки, с форма на бадем.
 • Уши – триъгълни, със среден размер, плоска, висящи по скулите.
 • Корпус – здрав с конусовидной врата. Мускулест мощна върти.
 • Опашката е дебела, но гъвкава.
 • Куче немски дог

  Първоначално е голям немски дог, използван като ловна, наблюдателна и служебна куче. Тя се счита за една от най-високо куче в света. Днес е чудесен спътник на човека. Голямото куче е домошар и лежебока. Независимо от големия си ръст, тези гиганти спокоен, внимателни и послушни. Те са много лоялен към господаря си, а също и на децата. Въпреки това, поради голямото тегло на кучето, родителите трябва да се следи внимателно, за да може по време на игра куче не случайно причинила увреждане на бебето.

  Характеристика на породата немски дог казва, че височината на мъжко куче трябва да бъде не по-малко от 80 см, а на женските – над 72 виж Средното тегло на кучето може да достигне до 90 кг. Живеят дога кратък – 7-8 години. Кучето се сгъва много пропорционално. Главата й тесни и продълговати, с квадратна муцуна. Високо поставени уши имат триъгълна форма. На гърба е прав, коремът се качват. Къса лъскава козина, плътно прилепнала към тялото.

  Порода тибетски мастиф

  Тази голяма куче се отнася към древни, рядко и скъпо на породата. Необичаен външен вид може да предизвика едновременно и възхищение, и страх. Жестокостта им придава лохматая вълна, която прави по-голям куче подобен на лъв. Въпреки това, в действителност е мек, сдържан и спокойно животно. Но така кучето ще бъде преди появата на никакви външни дразнители, които носят в себе си, според нея, представлява заплаха за стопанина или неговата собственост. Това са умни, интелигентни и самодостаточные домашни любимци.

  Описание на породата тибетски мастиф съдържа следната информация за тези кучета:

 • Тегло от 60кг до 80 кг.
 • Главата е голяма, с масивен череп.
 • Муцуната – квадрат, попълнен.
 • Вратът е силен, мускулест, покрит с гъста грива.
 • Косъмът е гъст подкосъм и дълъг остевой на косата.
 • Куче нюфаундленд

  Това е популярно голямо животно първоначално се използва като работно куче в Канада. Понякога я наричат водолазом. Самият външен вид на нюфаундленд говори за доброта и мекота на характера. Голяма, весела и изобретательная, това куче кротка и тиха. Тя е склонна самостоятелно да вземат решения, особено ценно е това качество се проявява в извънредни ситуации. Голямо животно не изпитва никаква агресия към хора, а към децата се отнася изключително търпеливо, с желание се грижи за тях.

  Характеристика на породата нюфаундленд съдържа такива сведения за това голямо куче:

 • Средният ръст на мъжко 71 см, а на женските – 66 виж Тежи нюфаундленд-момче на около 68 кг, а момиче – около 54кг.
 • Корпус кучета мощен и силен. Дължина на корпуса от опашката до холката трябва да бъде равна на растежа на животните.
 • Главата е масивна, с голям череп и квадратна къса муцуна.
 • Вълна водоотблъскваща, с дълги остевыми коса и дебел мек грунд.
 • Цвят може да бъдат черни, черно-бели или кафяви.
 • Куче bourboule

  Родината на тези големи кучета – Южна Африка. Животното е много силно и мощно, но ловкое и пластичное. Той незабавно отговор, както и оценка на ситуацията той е в състояние незабавно. Бурбулю са необходими дълги туризъм, тъй като липсата на необходимата активност може да доведе до агресия към непознати хора. Да се обучава куче трябва да бъде с детството, внедрявайки я лоялно отношение не само към господаря си и членовете на семейството му, но и други животни. Освен това собственикът трябва да постоянствувам, а понякога и твърдост, покоряването на голямо куче собствена воля, а не като вървеше по отношение на нейните инстинкти.

  Голямо куче bourboule трябва да отговарят на такъв характеристиката на породата:

 • Височина в холката – 55-60 виж
 • Тегло – от 60 до 90 кг.
 • Корпусът е правоъгълен и е удължен.
 • Главата е пропорционална на тялото, с голяма муцуна и ярко изразени ноздрями.
 • Челюстите – силни и мощни.
 • Вратът е мускулест и много широка.
 • Порода московска стражева

  Тази голяма кучето е отличен пазач и пазач на своя територия. Тя бесстрашна и никога не се отдалечава. Домашни любимци масово и затова се нуждаят от просторна територия престой. Характеристика на породата московска пазителят има следните параметри:

 • Ръст – виж 66-68
 • Тегло – 45-55 кг.
 • Корпус – удължен с изправен гръб и силни гърди.
 • Врат – не е дълга, със силно загривком.
 • Главата е голяма, на пропорционалния тяло, обемни тъпа муцуна.
 • Леонбергер – куче

  Това е една благородна, мощна и нежна животно. Голямо куче е различно специална уравновешенностью и спокойствие. Въпреки това, ако нейното семейство е застрашена, тя ще започне да действа незабавно. Такива големи породи домашни кучета, като леонбергер, много коммуникабельны и често се използват като кучета-водачи. Според характеристиките на породата леонбергер тежи между 60 до 75 кг. Растеж на женските може да достигне до 75 см, а мъжки – 80 вж. Главата леко по-дълги, с дълга муцуна, на която се откроява черна носът. Шия постепенно преминава в холку. Козината е мека и дълга.


   

  Theme by Anders Norén