За да бъде красива

за да бъде красива

интересно

Gatsaniya – отглеждане от семена, когато се засадят и как да се грижим за клонки?

Gatsaniya – отглеждане от семена, когато се засадят и как да се грижим за клонки?
Като засадите растението gatsaniya, отглеждане от семена, когато се засаждат – тези въпроси вълнуват тези, които са решили да декорирате градина, тези ярки цветя. Препоръки за культивированию разсад, времето на засаждане, ще видите върху терен с прекрасни цветя.

Как се случва култивиране на растения gatsaniya, отглеждане от семена, когато се засаждат – тези въпроси възникват от градинари, които искат да видят в своята леха този ярък цвят. Африканска лайка външно прилича на меленькие астри, оцветени в червени, оранжеви и жълти нюанси.

Gatsaniya – отглеждане от семена

Великолепна gatsaniya – непретенциозен, но отглеждането и грижите за нея имат своите особености. Това е свързано с дълъг преходен етап от засаждането до цъфтежа, който може да побере до 4 месеца. Най-често срещаният метод за отглеждане на африкански маргаритки – засаждане на семена gatsanii на разсад, след преместването му на постоянно място. Тогава растението цъфти в началото на лятото и радва окото ярки пъпки до първите слани. Някои градинари се прехвърлят за зимата готови растения за подслон, грижи за тях в домашни условия. През пролетта gatsaniyu отново трябва да се засаждат в открит терен.

Кацане gatsanii на разсад

Кълнове gatsanii неискащ към състава на почвата. Култура без значение расте само върху глинести тежки почви. Засаждане на семена gatsanii за разсад, може да се извърши във всички магазини терен, предназначен за отглеждане на цветя. Може да се направи увеличаване на добива себе си – смесват се в равни части пясък, горска земя, хумус. Получения субстрат е по-добре да се пресее през едно голямо сито – той ще стане по-въздушно и насипно състояние.

Трябва ли да се накисват gatsanii семена преди засаждане?

Традиционно засаждане gatsanii семена, закупени от доказани производители, се извършва директно в подготвената увлажненную увеличаване на добива. Предварителна обработка на семки преди сеитба не се изисква. Но ако качеството на семената предизвиква съмнения, тогава можете да ги дезинфекция – за да се накисва в разреден манганови на 20-40 минути, изплакнете с чиста вода и подсушете.

Как да gatsaniyu за разсад, нали?

Да засадят gatsaniyu най-добре в отделни за всеки семе капацитет или торф хапчета, че при по-нататъшно мотика да не се повредят корените на растенията. Ако е решено да се използват общ контейнер, в него се излива в подготвената почвена смес, като внимателно хидратира, оформят вдлъбнатини. Gatsaniya – как е най-добре семена засаждане на разсад:

  • Разстояние между зернышками в лехите трябва да бъде 2-3 виж
  • Отгоре на зърна, леко се поръсва с почва с дебелина 1 см, се пръскат от пульверизотора.
  • Капацитет със семена се покрива с прозрачен целофан и се определя в осветено и топло място с температура не по-ниска от +18°C.
  • Проветрявайте и се избърсва и кондензат с целофан в teplichke трябва дневно.
  • загрузка...

    Когато се посее gatsaniyu на разсад?

    При отглеждане на gatsanii се отглежда от семена, когато засадени разсад – важен въпрос. С оглед на това, че цветето дълго се развива, за да узреть красиви маргаритки през лятото, боли семки трябва да се изпълни по-рано. При сеитба gatsanii на разсад оптимални срокове – от началото на март до началото на април. След това до май, когато вече се стабилизира времето, млади издънки, вече ще бъде здрава, силна и готова за преместването в открит терен. Цъфтеж растението може да се види още в края на юни – началото на юли, ще продължи то до късна есен.

    Някои градинари за получаване на по-ранен цъфтеж предпочитат да засаждат семена gatsanii в края на февруари. В този случай, както и, ако пролетта се открояваше облачно, е необходимо изкуствено осветителни допълнителни разсад от ултравиолетовата лампа. В противен случай те ще се развива много бавно. Февральскую разсад в топлите райони може да се засаждат смело в открит терен в началото на май.

    След колко дни изгрява gatsaniya?

    За кълняемост на семената трябва да се създадат условия микротеплички. За това важно е да се следи за температурата да не пада под +18°С, почвата систематично се овлажнява, parnichok въздух, кондензат с фолио, да изтривате и да чакаме. На въпроса, в кой ден изгрява gatsaniya, отговорът е еднозначен – при постоянен режим +18-20°С първите петельки разсад проклевываются вече към края на втората седмица. Те ще се нуждаят от много светлина, подслон, чисти, разсад не се оказа висока и тънка.

    Когато се потопите gatsaniyu след поникването?

    По-късно месец и половина след засаждане на семена се извършва при gatsanii пикировку разсад в отделни саксии, пълни с торфяно-хумусна смес от торф. Правят след появата на разсад на четвъртия лист. Саксии съдържат в по-хладно място с температура +16°C. това е подходящ остъклена лоджия. Пикировка помага да се избегнат наранявания на кореновата система при перевалке храст в градина. Когато се използва за взращивания торфени таблетки, трансплантация се извършва вече директно в градината.

    Преди да култури, засадени в открит терен, няколко дни трябва да излагате растенията на улицата за втвърдяване или отваряне на лоджия на прозореца. Изолиране на африканската ромашке трябва най-светъл и слънчев парцел с рохкава пръст, вятър, тя не се страхува. Gatsaniya – отглеждане от семена, когато се засаждат разсад на открито място, как да се грижим:

  • В средата-края на май, когато окончателно настъпят топлите дни (с около 12-16 седмица след засаждане на семена), gatsaniyu трансплантирани в градината.
  • При този разхлабят земята, копая в шахматна дъска модел изкопаване на кладенци с интервал от 15-20 см, ширина – два пъти повече корен кома, дълбочина – като кутия с разсад.
  • Трансплантация се извършва внимателно, като се внимава кореновата система не се повреди. Земята в саксия хидратира и се цвете, без да се нарушава пръстен буца пръст. От торфени таблетки зеле не се и сложете ги заедно с тях на земята.
  • Политую дупка, покрита с пръст и компост.
  • Растението бързо отива към растеж, да се грижи за него почти не се налага: трябва навреме да изпълнява плевене, за да се разхлаби, премахване избелели цветни пъпки.
  • Добре се отразява на развитието на буш прикритие го мулч – тя помага за известно време да забравите за плевелите и ще запази в почва с оптимална влажност.
  • Полива gatsaniyu рядко – когато дълго време няма дъжд, а така растението е достатъчно влага от дъждовете.
  • Цъфтежа започва скоро след кацането на буш в земята.

  •  

    Theme by Anders Norén