За да бъде красива

за да бъде красива

Здравето на жените

Флебодиа или Детралекс – че е по-добро?

Флебодиа или Детралекс – че е по-добре?
Лекарства Флебодиа и Детралекс – средства, които оказват подобен ефект върху тялото и често възложени при лечение на разширени вени. От нашата статия можете да разберете кои знаци са на разположение при тези лекарства, и кое от тях се счита за по-ефективно.

Флебодиа 600 и Детралекс – препарати за перорален прием, които се прилагат при лечение на разширени болест и остър хемороиди. И двата препарата имат венотонизирующими свойства, сходни по състав, но въпреки това често пациентите ми пука въпрос: че по-ефективно и по – добре- Флебодиа 600 или Детралекс при варикозе? Да сравним тези лекарства, да намерят разликите между Флебодиа и Детралекса, за да разбера отговора.

По какво се различава Флебодиа от Детралекса?

Officinalis лекарство Флебодиа, произведени във Франция. Действащото вещество в него е съединение от растителен произход от групата на флавоноидите – диосмин. Съдържание в една таблетка е на 600 мг. Този компонент осигурява терапевтични ефект на лекарствата, която се състои в следното:

  • укрепване на стените на кръвоносните съдове, повишаване на тонуса и намаляване на сила, разтегливост;
  • нормализиране на кръвообращението, премахване и предотвратяване на застой явления;
  • нормализация на микроциркулацията в знанието;
  • намаляване на пропускливостта на съдовите стени, в резултат на което се елиминират отечные явление;
  • подобряване на лимфотока.

Установено е, че веществото диосмин равномерно разпределени във всички слоеве на венозната стена, в по-голяма степен в кухи вени, подкожни вени на краката в по-малка степен – в черния дроб, бъбреците и белите дробове.

Детралекс е медикамент, също произведени във Франция. В състава си съдържа също така връзка диосмин, но количеството му в една таблетка е на 450 мг. Още в състава му като активна съставка има 50 мг гесперидина, също явяващ се биофлавоноидом. Отличителна черта на Детралекса е фактът, че активните съставки на този медикамент са изложени на уникалната технология на обработка – микронизированию. Тази технология позволява на наркотик по-бързо и по-пълно се абсорбира през стените на стомаха, с най-малък риск от развитие на усложнения. Така че Детралекс осигурява по-бързо действие, отколкото Флебодиа.

Някои различия могат да се открият при разгледани на таблетки и е в списъка, допълнителни компоненти. Така, Флебодиа съдържа такива допълнителни вещества: микрокристална целулоза, талк, силициев диоксид, стеаринова киселина. Детралекс включва следните допълнителни връзки: желатин, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, натриев карбоксиметилкрахмал, талк, пречистена вода.

При разширени болест на Флебодиа обикновено се назначава по 1 таблетка на ден, при това средната продължителност на лечението е около два месеца. Детралекс от разширени вени, назначен по 2 таблетки на ден, курсът на лечение зависи от степента на заболяването и особеностите на неговото възникване.

загрузка...

Ефективността на Флебодиа и Детралекса при лечение на разширени вени

И този, и други лекарства, достатъчно добре се доказват при лечение на разширени вени. Според коментарите, вече след няколко дни на прилагане на медикаменти значително намалява тежестта на дискомфортных симптоми: болки, бърза умора, отоци и др. като се има Предвид, че лекарството Детралекс осигурява по-бързото настъпление на терапевтичния ефект чрез специална технология на обработка, много от пациентите предпочитат именно този медикамент.

Все пак, струва си да се отбележи, че все пак при оценката на ефективността на тези медикаменти, преди всичко, трябва да се ръководи от индивидуалната реакция на организма към тяхното прилагане. Така че, ако при прием, например, Флебодиа пациентът отбелязва подобряване на благосъстоянието, могат да продължат лечението им. Ако, напротив, няма подобрение, има смисъл да преминете към употреба на лекарството-аналог.

 

Theme by Anders Norén