За да бъде красива

за да бъде красива

Здравето на жените

Двухлодыжечный фрактура с подвывихом и разместване

Двухлодыжечный фрактура с подвывихом и разместване
Фрактури на глезените се срещат травматологам достатъчно често. Често в клон на пациентите се обръщат с двухлодыжечными фрактури. А понякога лекари трябва да се разбере и с такива травми, като двухлодыжечный фрактура с подвывихом на крака и офсета.

Травма на глезена се счита за една от най-често срещаните. Представителки на прекрасния пол, много често се получават щети от любимите, стилни и красиви, но такива неудобни токчета. Понякога начинът, по който обувки дори става причина за двухлодыжечного фрактура с подвывихом и офсета. Това е много сложно и сериозно увреждане, което, за щастие, се среща доста рядко.

Лечение двухлодыжечного фрактури с разместване и подвывихом крака

Както и обикновени фрактури, травми на глезена могат да бъдат отворени и затворени. При последните кожата в мястото на увреждане остава цяла. При открито същата формата на вредата счупени кости нарушават тъкани и излизат навън.

Закрит двухлодыжечный фрактура на лечение е значително по-лесно. Започва лечение с обездвижване. В долната част на крака на жертвата се наслагва гипсова ивица с ширина до десет сантиметра. Началото си тя е проксималната границата на горната трета на подбедрицата, продължава до голеностопа и петата, а после на страничните глезена се издига към латеральному сайта голеностопа.

За да мазилка е по-трайна, в повечето случаи на мястото на травма допълнително се нанася с автобус. Намира последната отзад на голеностопном ставата и преминава от горе до долу долната част на краката, все по плантарна зона на стъпалото.

Накладывая гипс и гуми при двухлодыжечном переломе с подвывихом и наклон, лекарят задължително трябва да приемате ко внимание, какъв е цветът на пръстите на засегнатото лице, и колко силно той отекла долния крайник. След това трябва да се извърши повторен рентгенова снимка – за да сте сигурни, че костите са свързани правилно.

Преди наслагване на гипс много често се правят инжектиране на новокаина. Тя помага за облекчаване на болезнени чувства. Че е важно – при двустранни переломе уколами трябва обезболивать двете наранявания.

При приемане на двухлодыжечном переломе разходка в гипс трябва в продължение на два месеца. По-едно и също е сложна травма, с офсетов и подвывихом крака, разтопен по-дълго – в продължение на 12 седмици.

загрузка...

Операция при двухлодыжечном переломе с диагонален

За хирургически лечение се обръщат по-рядко. Операции се извършват само в най-тежките случаи. Тогава, например, когато лекарят не може да отговарят на всички счупени кости. Свидетелство за бърза намеса, също се смятат за вторични пристрастия и открити фрактури, придружени от голяма рана.

Понякога правят операция при зажатии на меките тъкани в случаите, когато консервативното лечение се оказва безсилен. Тя се провежда под обща анестезия. Лекарите оголяют костни тъкани, се свързват помежду си всички отломки и са усукани специални болтове или витниками. След остеосинтеза на пациента е показано стационарно лечение.

Рехабилитация след двухлодыжечного фрактура с подвывихом на крака и с диагонален

За да се възстанови двигательную активност на краката си, трябва да прекарате една пълноценна комплекс от рехабилитационни дейности, включващи в себе си физиотерапевтични процедури, гимнастика, масаж.

Лечебна пластика и фитнес упражнения може да се отдадете на още на втория ден след нараняване. Много е полезно да развиват четырехглавые мускулите на бедрата, за извършване на сгибательные и разгибательные движение на колянната става. На втория етап – след отстраняване на гипс – може да започне изпълнението на въртене движения. На ставата позволено да се дава на натоварването. Но трябва да ходи, не бързаше. И едва на третия етап може да се премине към ходене на носочках, приседаниям.

От физиопроцедур най-полезни се смятат за:

  • топлите вани;
  • въздействието на ултразвук;
  • ионофорез;
  • кални апликации.

Тогава, когато можете да токчета след двухлодыжечного фрактура, еднозначно може да се каже. По този въпрос трябва да се консултира със специалист индивидуално.

  ← Кликни върху „Харесвам“ и да се чете ни във Facebook

Theme by Anders Norén