За да бъде красива

за да бъде красива

интересно

Даугавпилс – забележителности

Даугавпилс – забележителности
С всяка година Тя става все по-популярен сред туристите. Когато пристигнах в тази страна, не е възможно в нея да не се влюби. В тази статия ние ви предлагаме да се запознаете малко по-близо с нейната история и култура, поглеждайки в сърцето на град Даугавпилс.

Държава на амбър и риболов, където животът на тиха и размерена, където има много стари градове и исторически забележителности – всичко това за Латвия. Днес каним ви на приятна разходка приятно бенгалският на града Даугавпилса, разположен в сърцето на Латвия.

Какво да видим в Даугавпилсе?

 • Започнете да посетят Даугавпилса най-добре с крепостта Динабург (Даугавпилская). Това е сериозно крепост в северна и южна сграда е построена в началото на 19 век и дожило до наши дни, почти без промяна. Днес, както и преди 200 години, за да можете да видите фасадите на сгради в стил империя, крепостен вал с 8 бастиони, мостовое укрепване, порти и водонапорную кула. Входът на крепостта е свободен по всяко време.
 • На територията На крепостта се намира многофункционален културен център – Арт център на Марк Ротко. Център, този е уникален с това, че тук, в единствено място в Европа могат да се видят оригинални произведения на Марко Ротко, който се превръща в основоположник на абстрактния експресионизъм.
 • В Даугавпилсе, на Църковната пързалки, могат да се видят храмове на различни религии – католическа катедрала, лутеранска църква, старообрядческая църква, и на православната Св. катедралата. Последният интересен със своята архитектура, в неорусском стил с позлатени куполи на десет башенках. Техните очертания църквата напомня на кораб, а вътрешните помещения са украсени с копия на стенописи от ръцете на Василий Васнецова, намиращи се в киев катедралата “ Св.Василий.
 • загрузка...

 • Театралам ще бъде интересно да посетите даугавпилский театър, в който са тясно преплетени национални и културни традиции на няколко народи. А как може да бъде иначе, ако стените на тази зала помнят велики С. Свят и М. Чехов, С. Радлова, всеки от които човек зад мен даде в театър нещо свое, лично.
 • Децата също, със сигурност, ще останат възхитени от посещението Латгальского зоосада. Макак и питони, кайманы и тропически риби, опоссумы и декоративни зайчета живеят тук в условия, близки до естествените.
 • Ние сме съгласни с фразата „по-Добре един път да се види, отколкото сто пъти да чуя!“, ето защо ви предлагаме да отидете в Латвия, за да видите всички забележителности, още повече, че тази виза няма да отнеме много време.

   

  Theme by Anders Norén