За да бъде красива

за да бъде красива

интересно

Бенгальская порода котки – домашни копие на леопард

Бенгальская порода котки воплотила в себе си силата на дивата природа, елегантност и неповторим цвят. Оценете красотата мини-леопарди, запознайте се с разновидности на техните цветове, характеристики на грижа и характер. Любителите на котки е уникално животно няма да остави безразлични.

Това е рядко и скъпо короткошерстное животно. Бенгальская порода котки представлява малка пародия на леопард. Всички, които в апартамент се обитава от такава проба на дивата природа, изпитват болезненост от неговия темперамент и диковинного пъстър цвят на козината. За хора са те стават верни приятели за цял живот.

Бенгальская котка – стандарт на породата

Сорт получен вследствие на кръстосване на леопардовой азиатската (включена в Червената книга) с дома. Цвят на предшественика бяха кафяви и черни петна на жълт фон, сега имате домашни любимци, отглеждани и други цветове. Бенгальская котка на описанието на породата и характер прилича на дивак е независима и самостоятелна, е способен на всякакви „подвизи“. Но такива гени не са приведени в нейния нрав агресивност, домашни любимци едновременно домашно и общительное. Диви предци само са оставили в питомце някои признаци, като например любовта във водата, с изключителен цвят, гъвкавост и пластичност на хищник.

Как изглежда бенгальская котка?

Това е голямо четвероногое с як кожух. Описание погълнали на бенгалски котки – характеристика на породата:

 • големината на животното, обикновено от средна до голяма, котки тежат до шест килограма, жени – до четири;
 • главата – опъната с кръгла мордашкой;
 • лапи – масивни, заоблени, задните крака са по-дълги предните;
 • тялото е голямо, мускулесто, разтяга на дължина;
 • специални функции – масивна брадичка и подусники, което прави устата „тигриной“ по време на рычания, зевания;
 • нос – широк и прав;
 • уши – нормални или малки, склонены напред, на върха заоблени;
 • очите по – изразителни са бадем форма, имат красив зелен, златист или син цвят;
 • опашка – средно, не е пухкава, се намират петна по цялата дължина, край черно;
 • козината е къса или средна, мека на допир е като коприна, блестяща;
 • цвят – пятнисто-шарени (мрамор, леопардовый), има сиви, червени, бели нюанси.

Бенгальская порода котки – характер

Това е хубава осъществяване, което от внимание и ласки. При погълнали на бенгалски котки в описанието на характера се съчетават тези черти, като смышленость и висок интелект, активност, игривост и безкрайна преданост. Тя бързо се учи, може да научите много трикове, дори и като отваряне на врати. Домашни любимци обичат играта, прыгучие и покоряют различни върхове.

Бенгалы обожавам водата и с удоволствие за плуване. Открит аквариум с рибки представлява за тях голяма съблазън. Баня с вана, мивка и тоалетна – любимите им места за забавление. Смята се, че сега дори може да се научите да ползват тоалетна. По характер на домашни любимци невозмутимые и лесно общуват с всички – гости, деца, други животни, които демонстрират водещата си позиция.

Мини-леопарди, показват уважение към другите и да изисква към себе си внимание. Те добре са доволни от живота в апартамент. Бенгальская порода котки прилепва към господаря повече, отколкото домашни – писта след него навсякъде, „помага“ във всички домашни дела и пропуска по време на раздяла. Тези домашни любимци, не са агресивни. Приятен характер невероятно се съчетава със страшен глас, който напомня на хората, че наблизо е потомък на диви предци. Такива индивиди обичат ръмжене, мурчать и да „говорят“, но не се отегчават.

загрузка...

Бенгальская порода котки има своите минуси порода – те са твърде активи, прыгучие, могат неволно нещо да се счупят. Децата трябва да се вземат в ръце още от детството си, така че те не са се увеличили уплашен. Ако котето не привикнат към стопаните и уютна обстановка, той се превръща в див, скрита, отчуждени от хората. Но при добра генетика и правилното възпитание на такива проблеми успеят да преминат, и домашни любимци ще бъде обожаван и да се подчиняват на техните собственици.

Бенгальская котка – грижи и поддръжка

При правилна грижа продължителността на живота на човек е 15 или повече години. Характеристики на погълнали на бенгалски породи котки – те се нуждаят от минимална поддръжка, обичат да плуват във вода и да излиза на улицата. Периодично животното се изисква грижа за коса, нокти, уши. По време на линеене специални проблеми с космените покривка не възниква – то трябва по-често да върже. Важно е да вземете правилното хранене, за да осигури на животното прием на необходимите полезни вещества и витамини за активен начин на живот.

Бенгальская котка – грижи

Достойнството на породата – нейната здравина. Грижа за погълнали на бенгалски порода котки – удоволствие. Необходим е минимален стандарт:

 • почистване на уши;
 • отрежете ноктите веднъж на две седмици;
 • периодично гребен на вълна на специална ръкавица;
 • кормежка;
 • ласка и внимание.

Тези животни са чисти, лесно приучаются до тава, не сменяне на перата. По силата на своята природна активност те обичат разходки – извежда им трябва на дълга шлейке, тъй като такива индивиди обичат лазать по дърветата. Хубави черти на бенгалски котки – те абсолютно не се страхуват от водата и с удоволствие ще се къпят, не гризат мебели и не се разкъсат на тапети. Те обичат висящи стълби, на много нива стълбове, високи къщи. Гимнастически снаряди помагат домашен любимец да се поддържа добра физическа форма

Благодарение на своя произход от дива сородича бенгальская порода котки има добро здраве. Тя има добър естествен имунитет и издръжливост. Тежки проблеми с самочувствием на такива лица не се наблюдава. Характерните болести на бенгалски котки:

 • хипертрофична кардиомиопатия, която може да предизвика внезапна смърт;
 • чувствителна храносмилателна система – собствениците трябва внимателно да се отнасяме с фуража за животните;
 • котешка левкемия.

Животните трябва да се извършва задължително се ваксинират, особено от бяс, и профилактика срещу кърлежи и бълхи. Женски мини-леопард узряват късно, носят по 3-4 дете, старателно се грижат за тях. Мъжките котки са сексуално активни, изискват чести рогозки. Своите искания те могат да се потвърди и марка ъгли. При избора трябва да се вземат предвид тази особеност. Леопардовая порода е последен писък на модата. Цената на домашни любимци висока, фенове на породата са готови да плащат значителна сума, за да се заселват в къщата на това прекрасно чудо на милост и пъстър цвят на козината.

С какво да храним бенгальскую котка?

Основите на хранителна диета мини-леопард е месо – немазна телешко, пилешко, крольчатина в суров вид, без термична обработка, но задължително промороженная. Можете да използвате продукти – черен дроб, сърцето и бъбреците. Два пъти в седмицата е позволено да се използват варена риба. Хранене бенгалски котки трябва да включва зеленчуци (четвърт от обема на храната) и млечни продукти – кисело мляко, детски творожок, сметана. Ако собственикът предпочита специализиран фураж, а след това да го трябва да се 3-4 пъти на ден.

Видове бенгалски котки

Мини леопарди имат различни цветове – златисто, сиво, кафяво с характерните шарки. На фигура преобладават петна, контакти със светъл център, мраморни петна. Те идват с очерченным или разъединенным контури. Най-често срещаният цвят – контакти или петна върху златен фон. Благодарение на варианти на рисунки и цветове, еднакви бенгалы не се срещат. Колкото по-отчетливи и контрастнее модел, толкова по-ценен цветът на животното. Интересна разновидност – бенгальская вислоухая котка. Тя е подобна на шотландскую порода. Заедно с пъстър цвят индивид има висящи краища на ушите.

Бяла бенгальская котка

„Барс“ – признат оттенък мини-леопард. На сиво-бял или кремовом фона на тялото на животното се виждат тъмни петна, чийто цвят варира от червеникаво-кафяв до черен. Снежна бенгальская котка има ярко изразени по-тъмни петна по лицето, опашката и лапите, като с сиамским цвят. Такива индивиди са красиви и уникален. Това е единствената цветове погълнали на бенгалски породи котки, при която животните са дарени от сини (дори сини) очи.

Котенца на снежен леопард се появяват на светлината напълно бели и само с възрастта придобиват наситеността на цвета е сиво или кремаво нюанси и тъмни петна. Работи с малки деца е трудно и се чудя – в разцвета на фигура получава до две години от живота си на домашен любимец. Как ще изглежда животно, на животновъдите, може само да се предположи, въз основа на прогнозите и опит.

Бенгальская сребриста котка

Тази разновидност на цвета се откроява цвят на козината. Бенгальская котка – кратко описание:

 • сребрист фон (варианти нюанса – по-светъл или по-тъмен);
 • липсата на парцели с червена и ръждясали петна;
 • възглавничките на лапите са тъмни;
 • нос – червен;
 • цвят на очите – от златисто до зелен смарагд с черни заобиколен от злато почистена контроли;
 • украса в сребристи вълна – синьо-черно под формата на петна (напълно са боядисани в тъмен тон), контакти (избелени център с черен контур), мраморно модела с различна форма и големина.

Синята бенгальская котка

Това е рядък цвят при мини леопарди, като котенца се раждат рядко. Цвят признат наскоро. Сива бенгальская котка е фон на тялото синя с метален блясък на гърба на облегалката и персиковым тон на корема и гърдите. Характерни за породата орнаменти (контакти или на петна, мраморни контури) на тялото имат тъмен сиво-син цвят. Сини бенгалы уникален и привлекателен.

Въглища бенгальская котка

Този цвят идва при лица, които са диви предци. Въглероден цвят – рядко, няма да има отделен код. Той напълно липсва кафяв или жълт оттенък. Такава бенгальская късокосместа котка е студен тъмен фон вълна и по-черни петна – петна или мрамор, върху муцуната на животното прочерчиваются контурите на маски. Цвят изглежда неконтрастно, но притягательно. При раждането на децата е напълно изглеждат черни с бели животиками. Такива мини-леопарди се срещат рядко.

Бенгальская мраморна котка

Рисунки по тялото порода коренно се различават. Освен традиционните петна отделят мрамор цвят, който се характеризира с това, че очерта контурите на тялото не е. По тялото са налице големи модели с тъмен цвят с различни размери и форма (не леопардовой). Бенгальская мраморна котка – описание: фигура се формира на златен или сребърен фон, цвят включва най-сложните развод по тялото, коремът е по-светъл, с петна. Очите на златист мрамор – зелен, сребрист (срещат се по-рядко) – сини.

Бенгальская порода котки – това е любов, старателни и отзивчиви животни. Те изграждат силна връзка със своите господари и имат дълбока нужда да отваряте им чувства. Такъв домашен любимец, се установява с човек, който е готов да отдавате всеки ден много време, за да общуват с пухкава дори и за миг. Пъстри любимицы се нуждаят от внимание, те разговорчивые издават широк спектър от звуци, могат да ръмжене. Това не е порода, която ще бъде за дълго време да седи в скута си – те се нуждаят от движение. Домашни любимци не ви принуди собственика бъде тъжно, със своите шалостями ще развесели цялото семейство.

Theme by Anders Norén