За да бъде красива

за да бъде красива

храна

Американски ябълков пай

Американский яблочный пирог

Американски ябълков пай се приготвя на базата от рассыпчатого на тестото, което покрива върха екстри тъкани модел. Вероятно, именно на американската версия на десерт може да се нарече най-живописната, но не само красотата направих този ябълков пай е толкова известен – широки вариации във вкуса на десерта се отварят поле за експерименти вече бывалым домашните готвачи.

Американски ябълков пай рецепта

Ще започнем с най-традиционната версия десерт, който се състои изцяло от тестото, а като пълнител се използва ябълкова плънка от проста смес от захар, индийско орехче и канела.

Съставки:

За тестото:

  брашно – 245 грама; масло – 110 г; ледена вода – 60 мл.

За плънката:

  захар на пясък – 85 г; брашно – 25 г; млян канела, орехче – 1/2 ч.л.; ябълки – с 1.4 кг; масло – на 45 г., стафиди – 65 г.

Начин на приготвяне

Тъй като песочному тестото трябва да почива на студено преди раскаткой и формовкой пай, с месене и ние започваме рецепта. С пасатор или с нож направете брашното и маслото на трохи, а след залейте с трохи, ледената вода и съберете тестото в един ком. Като опаковане с фолио, оставете го на рафт на хладилника.

Освободете ябълките от сърцевината и нарязани с корите. Нарежете ябълките на тънки филийки, поръсва се с подправки, захар и брашно, последната ще абсорбират излишната влага, които ще се открояват от ябълки при запекании. Към ябълчна плънка разбърква се и стафиди.

Разточете 2/3 от тестото на пласт с еднаква дебелина, поставете във форма, на върха на разпределете плънката и сложете в нея парченца масло. Останалата една трета от разточете и разделете на ивици. Поставете ивици на върха, переплетая си един с друг. Печете тортата при 220 градуса за 45-50 минути.

загрузка...

Американски творожно-ябълков пай

Американците много рядко се добавя извара в сладкиши, но тъй като тази рецепта не може да се нарече автентичен. В рамките на извара не е част от плънката, а влиза в състава на тестото, което го прави по-влажен и ронлива.

Съставки:

За тестото:

  брашно – 295 гр, масло – 145 г, извара – 165 г; ледена вода – 145 мл.

За плънката:

  ябълки – 940 g; кафява захар – 95 г, брашно – 35 г; млян канела – 3/4 чаени лъжички; смлян джинджифил, орехче – 1/2 ч.л.; масло – на 55 г.

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки за тестото заедно в купата на миксера. Полученият ком увийте с фолио и оставете на студено по време на приготвяне на плънката.

Нарежете ябълките на тънки филийки, предварително да се отърве плодове от ядрото. Свържете парченца ябълки с подправки и захар, добавете брашното.

Разделете тестото на половина. Разточете една от половинки и извадете я във формата. Разпределете плънката върху, поставете филийки, масло и пай, покрийте с втори слой от тестото. Печете тортата при 190 градуса за 40 минути.

Американски ябълков пай сладкиш и бутер тесто

В рамките на рецепта на тортата различни видове тесто могат да се комбинират помежду си, получаване на нови текстури и вкусове на изхода. В този кръгова ние комбинираме сладкиш от маслено и бутер тесто с лека орехово-ябълка пълнеж.

Съставки:

   лист на тестото; лист бутер тесто; ябълки – 940 g; бадеми – 75 г; масло – на 55 г; захар – 55 грама; млян канела – 3 супени лъжици.

Американский яблочный пирог из песочного и слоеного теста

Начин на приготвяне

В основата на пая ще лист от тестото, а защото преди да се готви американски ябълков пай, тънко се разточва и се разпределя на дъното на формата. За плънката смесете тънки филийки обелени семена и кори от ябълки с канела, захар и нарязан бадеми. Разпределете плънката в песочном теста, на върха на сложете парченца масло. Сега разточете бутер тестото и го разделете на ивици. Переплетите ленти на повърхността, а след това сложете пая в предварително загрята до 190 градуса фурна за 40 минути.

 

Theme by Anders Norén