За да бъде красива

за да бъде красива

храна

Александрийское тесто за торти – това е просто бомба!

Александрийское тесто для куличей – это просто бомба

Много домакини се отказват от приготвяне на домашни торти, тъй като смятат, че е дело твърде обезпокоителен и изисква солидна багаж кулинарни умения. Всъщност тестото, макар и трудно в работата, за сметка на броя на кифла в него, но все пак определено оправдывающее всичките си усилия страхотен резултат, значително по-различен от магазини за сладкарски към по-добро. По-долу ще споделя още една рецепта александрийски тесто за торти – това е просто бомба!

Рецепта александрийски тесто за кифлички

Като всеки правилния торта, сладкиш в александрия тестото се получава много маслен, тающим в устата, но за разлика от много има малко по-плътен трохи.

Съставки:

    яйца – 10 бр; мая пресни – 145 г; захар – 970 г; мляко – 980 мл; жълтъци на яйца – 2 бр.; масло – 520 г брашно – 2,4 кг; стафиди – 190 г; захар, ванилия – 10 г.

Начин на приготвяне

Тестото за това тесто се приготвя по доста странен метод. Заедно със захарта, топло мляко и мая, в продължение на следващите 10-12 часа, трябва да се подхожда и разбитите яйца и нарязан масло, а защото смело комбинирайте първите шест съставки заедно и се оставят на топло за през цялата нощ.

Преди замешиванием поставите наблизо piala с малко растително масло, в него трябва да бъде натопи ръката си по време на работа с лепкаво тесто. По-нататък в тестото се изсипва брашното, добавете ванилията (или друга отдушку), около една чаена лъжичка сол и брашно. Сгънете тестото трябва да бъде не по-малко от 10 минути, след което го изпращат за повторно расстойку още час и половина. Сега остава само да се пекат козунаци от александрия на теста, за това го разпространяват по форми, изпълвайки последните около една трета, а след финалната часова proofer може да се премине към выпеканию при 180 градуса.

Рецепта александрийски тест за великденски кифлички

Този вариант на александрия тестото се различава от предишния воздушностью на трохи, защото за феновете на „дантелен“ сладкарски той ще пасне идеално.

Съставки:

загрузка...
    мляко – 540 мл; яйца – 5 бр.; захар – 430 гр; яйчни жълтъци – 3 бр; суха мая 25 г; масло – 275 г брашно – 1,6 кг; ракия – 25 мл; ванилия – 5 г; стафиди/захаросани плодове – 230 г.

Начин на приготвяне

Преди началото на месене масло се загрява до стайна температура и се нарязва на малки парченца. Яйца (и жълтъци) правят заедно със захарта, а мая се отглеждат в топло мляко. След това всички подготвените съставки се смесват и тестото е оставено на расстойку около 10 часа. Когато тестото започне да расте, разбърква се до нея смес от брашното, щепоть сол и ванилия. Добавете захаросани плодове/стафиди и добре сместа. Готовото тесто разделете на форми, изпълвайки ги с една трета, а след това оставете за расстойку около час и половина. Подошедшие козунаци се пекат при 180 градуса до зарумянивания (времето зависи от големината). Готовият сладкиш декорируйте по своя преценка.

Александрийское тестото в хлебопечке

Съставки:

      мляко – 520 мл; яйца – 5 бр; брашно – 1.1 кг; маргарин – 115 грама; стафиди – 95 г., ванилия – 5 г; захар – 520 г.

Александрийское тесто в хлебопечке

Начин на приготвяне

Мляко, предварително леко се загрява, а маслото да доведе до стайна температура. Изпратете всички съставки в купа хлебопечки, стафиди и се изсипва в отделение за плодове (ако има такъв в специално вашето устройство). Нататък настроите основния режим, задайте по-светъл или среден цвят кора и максимален размер на изделия. За куличе може да забравите чак до звуков сигнал, след което го оставя за 20 минути в съд на устройството, и след това се охлажда напълно върху решетка преди покрити с глазура.

 

Theme by Anders Norén