За да бъде красива

за да бъде красива

интересно

Аксолотль – грижи и поддръжка

Аксолотль уход и содержание

По необичайно име всъщност са кръстили мексикански саламандру, която е с необичаен външен вид и може да се превърне вашия домашен домашен любимец. Второто име на този животно – „воден змей“.

Външни характеристики аксолотля

Благодарение на своя външен вид те са станали много популярни, защото много искат да се закупят домашно малък фантастичен дракон. Дължина на тялото данни на животните е около 30 см, а на тегло – повече от 300 грама. Те имат забавен гребен, а на тях тялото има хрилете под формата на пера, които са предназначени за получаване на достатъчно количество кислород от водна среда. Заслужава специално внимание на опашка аксолотля, който е 70% от общата дължина на тялото. Аксолотль е леко плоска, широка главата. Тъй като това представители на хищни влечуги, той има остри зъби, разположени както в долната, така и горната челюстях. Външно аксолотль изглежда пръстеновиден за сметка на каналите, поставени от двете страни, но кожата е много гладка. Тази пълзящо растение има по 4 пръста, без мембрани на предните лапи и 5 – на задната. За да знаете как правилно да се грижат за аксолотлем, трябва да се вземат предвид особеностите на този вид и да ги задвижим.

В естествени условия на данни влечуги имат способността да регенерират. Естествени цветове на данни за животни е по-тъмно-кафява. Понякога можете да срещнете наличието на тъмно-жълти или черни петна. Изкуствено отглеждани видове могат да бъдат различни цветове: от млечно бели с розов с червени жабрами. В природата те живеят в езера и водни обекти със слабо течение. Предпочитат ниска температура на водата. Това са нощни хищници, които през деня предпочитат да се крият в дупки под дървесни корени и други трудно достъпни места. Тези влечуги са много издръжливи и могат да живеят без храна до две седмици.

Ако искате да се купи такова необикновено животно като аксолотль, тогава трябва да знаете, какъв грижи и поддръжка са за предпочитане за тази влечуги. В домашни условия този вид може да живее до 10-15 години.

Аксолотль – съдържание в домашни условия

При създаването на подходящи, комфортни условия за тези влечуги могат да зарадва вас достатъчно много години. За двама възрастни е необходим 30-40-литров аквариум. Водата трябва да бъде със стайна температура. Трябва да се избегне наличието на остри предмети в аквариума, тъй като кожата аксолотля е много нежна и може лесно да бъде повреден. Важно е наличието на водни растения и гладки кръгли камъни. Не трябва да се използва пясъка в качеството на почвата, за да се избегне употребата му в храната на животните. Камъче – ще бъде чудесен вариант повърхността на дъното. Трябва ежеседмично да промени около 20% от общия обем вода. Сряда престой трябва да бъде обогатена с кислород, с неутрално ниво на pH.

Температура – 18-20°С през деня и 16-18°С през нощта. Не забравяйте, че аксолотль хищник, и на въпрос с кого може да съдържа тази рептилию, трябва да бъде добре проектирано. Не си струва да се заселят заедно с риби, тъй като те ще бъдат съвсем погълнати. Големи риби са също така няма да бъдат отлични съседи за тази влечуги, Аксолотль уход и содержание1 защото те могат да причинят акселотлю щети. Аксолотль не обича ярка светлина, така че условията не предвижда наличието на осветителни лампи. Това е пасивни същества, които с часове може да бъде в неподвижно състояние на сомом дъното и само от време на време показва признаци на живот машущим опашка.

Аксолотль – граблива пълзящо растение, и правилната грижа предвижда наличието на разнообразна диета. Да се хранят рептилию по-добре месо: немазна телешко, говеждо месо, светлочервено червейче, tubifex, люмбрикус, охлюви, ларви на насекоми и скариди. Хранене на младите екземпляри трябва да бъде ежедневно, възрастни – 2-3 пъти в седмицата.

 

загрузка...

Theme by Anders Norén