За да бъде красива

за да бъде красива

храна

Ajna чакра

Аджна чакра

Ajna чакра – шестият, разположена в центъра на челото, там, където по философски идеи трябва да бъдат поставени на третото око. В превод от санскрит името му означава „център на управление“. Тя отговаря два цвята: пурпурый и „индиго“. Символизира тази чакра специален фигура: обиколката на небесния цвят, украсена с две големи листа на лотос, в който е изображение на два човешки стоп. Стъблото чакра се отдалечава от този кръг. 6-аз ajna чакра е свързана с такива дълбоки понятия, тъй като притежаването, вдъхновение, осъзнаване, духовност, усъвършенстване.

Ajna чакра: къде се намира?

Шеста чакра – това е предпоследната чакра, и тя изявява един от най-високите нива. Принципът на тази чакра – осъзнаване на същността на живота. Тя отговаря енергия, интуиция и сте извън сетивни комуникация. Я отнасят към висшия ментальному тялото, а на физическо ниво тя отговаря на нервната система, гипофизу, епифизната жлеза, мозъка, лицето и цялото му части. Звук толкова чакра: „кхам-кшам“.

Ajna чакра: имоти

Тази чакра отговаря за важни системи и органи. Поради дисбаланс в нея се появяват най-различни заболявания, сред които може да се отбележи, заболявания на ушите, носа и синусите, очна болест, болест на дихателните пътища, главоболие, заболявания на лицевите нерви, нощни кошмари.

Работата на тази чакра влияе на съзнателно възприятие и управлява памет, сила на волята и знанието, дава възможност да се свързват с подсъзнанието, интуицията. Тя дава равновесие на полушариям мозъка, гармонизируя емоциите и ума.

Развитието на ajna чакра кара човек да желае да бъде хармонично, да не търсят борба, както и да предприемат света свързващи многостранни и радостен. Човек става по-креативни, иска да стане съвършен, и повече не се интересува обикновения живот с натрупването на материални ценности.

Ajna чакра: откриване

Ако си мислиш над това, как да се отвори ajna чакра, за да започнете прекарайте един малък тест. Имате ли нужда от втори човек. Процесът е прост: проверяющий поставя палци тарифа над веждите си по такъв начин, че те да образуват втората редица на веждите. Останалите пръсти са разведени от двете страни така, че мизинцы лъжа за дупки на ушите. Челото гали по челото от средата. Ако сте на изпит се появиха видения, той е готов за активиране ajna чакра. Ако не, ще трябва дълго и упорито да работи над техници.

Започне отварянето на чакрите по-добре през нощта или вечер – сутрин, за това не е подходящ. Всеки ден в занимания, трябва отводиться 20 минути. Така че, вашите действия:

Изработка областта на третото око

загрузка...

Моля, удобна поза, най-добре – лотос. Лицето при това трябва да гледате на север или на изток. Трите област третото око кост втория ставата на палеца на дясната ръка, с прости движения нагоре и надолу.

Техника на дишане

Всички 20 минути трябва да контролира дишането си. Първо да разучите си, а замет вече се пристъпи към всичко останало. Трябва еднакво дълго вдишвате и издишвате въздуха. За удобство мислете за махалото, равномерно движещи се в двете страни. Времето не е от значение, но трябва да бъде дълбоко дъх и удобен за вас, както и издишване.

Когато сте усвоили тази простият техника, научете се и по-сложна. Задачата – да се получи непрекъснат начин на дишане, сгладив преходи от вдишване до выдоху и обратно. Важно е да има най-високата степен на концентрация. Аджна чакра открытие

Релаксация

Отпуснете лицето, очите и всички части на тялото си последователно. Това ще доведе до приток на кръв към главата и ще се усети пулсиране в района на третото око.

Положение на очите

Очите трябва да бъдат затворени и да се стреми нагоре, като че ли отвътре вижте массируемую и пульсирующую точка. Скоро ще трябва да се виждат видения – не търсете в тях разум. Ако искате да излезете от това състояние, перемените позиция на тялото.

Отваряне на третото око е доста опасно. Заедно с яснослышанием и с ясновидство, вие ще започнете да почувства цялата болка и несправедливост на съвременния свят, а не всеки е в състояние да понесе върху себе си този кръст.

Theme by Anders Norén