За да бъде красива

за да бъде красива

храна

Аджика с хрян

Аджика с хреном

Е на голям брой подправки за различни ястия. Към месото много хора предпочитат кетчуп, доматен сос, купени в близко супермаркет. Въпреки това, подобни сосове не са твърде полезни, и не винаги е вкусно. Много по-добре за месни ястия е подходящ домашен аджика – ще можете сами да регулирате тежестта на сос, а в полезността на тази подправка не възниква нито капка съмнение. Домати и пипер – източник на витамини С, е, група В, ликопен и фолиева киселина, калий и магнезий, органични киселини и захари. В чесъна се съдържа германий и летливи, допринасящи за предотвратяване на настинки. А за да се справя с вирусни инфекции и поддържа тялото, леко ще променим рецепта. Истински склад на витамини и набор от полезни минерали – аджика с хрян. Този сос се приготвя по различни начини и по различни рецепти.

Пикантен сос за агнешко

Съставки:

    плътни есенни домати – 3 кг люти чушки сорт Light – 2-3 бр.; чесън – 1,5 глави (7-9 скилидки); сладък пипер сортове червен Пипер – 1,2 кг; сол – 2 ч.л.; корен от хрян – 2 бр. (около 300 г), захар на местното производство – 2 супени лъжици. лъжици, кориандър (семена) – 1 супена лъжица; кориандър и магданоз – 6-7 стръка; оцет 6% – ? чаши.

Начин на приготвяне

Моя чушки и домати, подгответе всичко необходимо. Чушки, нарязани на половина, нарязани на стени и внимателно премахване на семена. Домати нарязани няколко скилидки и премахване на бели части. Почистете чесън и хрян корен. С помощта на кухненски робот, или блендер или мелачка за месо всички съставки превръщаме в каша. Чесънът може да пропуснете чрез пресата, а може да се смила с останалите продукти. В един хаван сложете кориандър, сол и захар и е добре търкайте всички заедно. Зелените ми и ситно shinkuem. В казан или готвене, разбърква се и прогреваем компоненти на нашите adzhika. Когато сосът започне да ври, залейте с оцета и се вари около 2 минути. Могат да се разградят аджику от банките и да се съхранява в хладилник, а може да се търкаля на зимата.

Аджика суров с хрян

За да запазите максимално витамините, няма да се вари. При нас ще излезе аджика суров с хрян, приготвят я с оцет.

Съставки:

загрузка...
    чушки през цялата или hohoshary – 1 кг; домати плътни есента – 5 кг; лют пипер всякакви сортове люти чушки – 2-3 бр.; йодирани сол – 1 супена лъжица; бяла захар, производство на страните от ОНД – 2-3 супени лъжици. лъжици, хрян (корен) – около 250 г, семена на кориандър и копър – по 2 супени лъжици. лъжици, чесън 10-12 скилидки (2 големи глави).

Начин на приготвяне

Добре измийте чушки и домати, чисти чесън и хрян корен. Чушки, нарязани и премахване на семена и преградни стени – особено внимателно от лют пипер. Хрян се настъргва, домати и чушки, кайма или пюрируем пасатор, чесън, преминал през пресата, сол и захар земята със семена, за да се получи хомогенна маса. Разбърква се всичко заедно. Суровият аджика с хрян и чесън е готов. Съхраняваме я в хладилника и използваме ако е необходимо.

Нежна аджика

Рецепта adzhika с хрян и домати може да адаптации в командната, за да се получи по-малко лют сос, който може да бъде дори и на тези, които остро са противопоказани. Чудесен вариант – аджика суров с хрян и ябълки.

Съставки:

      сладки ябълки (най-добре антонов или златна) – 1 кг; плътни домати – 4 кг; hohoshary червени – 2 кг; пипер лют сорт Астрахан или Украински – 2-3 бр.;

аджика с хреном и чесноком

    чесън – 5-6 скилидки среден размер; корен от хрян – 2 бр.; захар, бял – 3-4 супени лъжици. лъжици, сол йодирани – 1 супена лъжица.

Начин на приготвяне

Моя ябълки, нарязани, премахване на семена, кутии и далеч от кожата, домати ми и нарязани бели части, чушки моя и внимателно премахване на семена и преградни стени. Почистете чесън и хрян корен. Сложете всичко в блендер, добавете сол и захар и се смила максимално. Готови аджику съхранява в буркани в хладилника.

Theme by Anders Norén