За да бъде красива

за да бъде красива

интересно

21 седмица от бременността – УЛТРАЗВУК

21 неделя беременности узи

На 18-21 седмица жена предписват задължително второ скрининговое преглед. Тъй като само преди 24 седмици е възможно прекъсване на бременността по медицински показания, а именно на втория скрининговом проучване на лекарите трябва да се уверите в липсата на тежки вродени дефекти при бебето. При необходимост този срок може да се мине консултативни прегледи в съответните медицински центрове – за потвърждение недостатък или отнемане на диагнозата и краен срок за това – 21 седмица от бременността. Понякога може да изглежда, че 3-Д ЕХОГРАФИЯ в този срок е по-добре да помогне за диагностициране на различна патология, но при УЛТРАЗВУК-“ всичко зависи не само от възможностите на апарата, но и от уменията на лекаря.

Норма на УЛТРАЗВУК в 21 седмица на бременността

На 20 – 21 седмици на бременността основните размери на УЛТРАЗВУК следните:

    в 21 седмица средно тегло на плода достига 300 г; дължина на тялото – до 16 – 18 см; БПР (бипариетальный размер на черепа) – 48,4 – 51,6 мм; ЛТР (лобно-париетални размер на черепа) – 60 – 64 мм; DB (дължина на бедрото) – 33,1 – 35,3 мм; СДЖ (среден диаметър на корема) – 49,3 – 52,5 mm; СДГК (среден диаметър на гръдния кош) – 43,2 – от 46.4 мм; дебелина на плацентата – 25 – 26 мм, гладка, без патологични примеси, нулева степен на зрялост; височина на колоната на околоплодната течност – од на 35 до 70 мм, вода трябва да бъде чиста.

В този период задължително се проверяват наличността на всички 4 камери на сърцето и състоянието на клапите, провери хода на магистрални съдове, сърдечната честота на плода по време на този период – от 120 до 160 в минута, сърцето ритмично движение активни – не по-малко от 15 на час.

Точно в този период жената трябва да се чувстват първите шевеления на плода, но те са все още слаби и нередовни, но на УЛТРАЗВУК се виждат добре. Положението на плода в матката все още нестойкое – в течение на деня тя може да на няколко пъти се завърта всичко. Резултатите от ЕХОГРАФИЯ, когато започна 21 седмица на бременността, трябва да включва измерване на отделните структури на мозъка: камерна мозъка, малък мозък, голям резервоар. Задължително измерване на дължина на всички тръбни кости на бебето, проверка структурата на дланите и ходилата. В корема на плода наблюдават структура на черния дроб, наличието на стомаха и на пикочния мехур, състоянието на бъбреците и червата.

УЛТРАЗВУК при бременност на 21 – 22 седмица

След една седмица основните параметри на УЗИ вече значително се променят и имат следните норми:

      БПР (бипариетальный размер на черепа) – 51,6 – 54,2 мм; DB (дължина на бедрото) – 35,3 – 38,3 мм;

результаты узи 21 неделя беременности

    ЛТР (лобно-париетални размер на черепа) – 64 – 67 мм; СДЖ (среден диаметър на корема) – 52,5 – 56,4 mm; СДГК (среден диаметър на гръдния кош) – от 46.4 – 49,4 mm.

Всички изследвания на състоянието на плода, които трябва да бъдат държани на скрининговом проучване, продължават да правят и в този срок. 21 седмица от бременността – време, когато добре се вижда на УЛТРАЗВУК пол на плода: момиче или момче. В този срок всяко отклонение от нормата на УЛТРАЗВУК трябва да бъдат проконсультированы съответните специалисти за диагностика, оперативно съвместими и несъвместими с живота на плода нарушения на развитието му.

Theme by Anders Norén