За да бъде красива

за да бъде красива

интересно

20 места Шотландия, които са от страниците на книги–фентъзи

Страхотна новина за феновете на „Игра на престола“, мечтавших да влязат в Vasteras – в Шотландия има Wester–Рос.

1. Полуостров Стрэтэрд, Остров Скай (Strathaird peninsula, Isle of Skye)

Полуостров Стрэтэрд, Остров Скай 1 Полуостров Стрэтэрд, Остров Скай 2

Този красив, едва населено място на полуостров в южната част на остров Скай просто завладяваща. На един от хълмовете се намират останките на крепост от Желязната епоха Dun Ringill. Голяма част от полуостров сега принадлежи на благотворителната организация „John Muir Trust“.

2. Пещерата Сму Пещерата (Smoo Посещение Cave)

Пещера Сму Кейв 1 Пещера Сму Кейв 2

Не, това не е поредица от снимки на екрани от видеоигри, това е реално съществуващата пещера Сму Пещерата, в която са свързани няколко морски пещери. Намира се близо до село Дарнесс, в планинска местност.

3. Кнаппс Глупак, Килмакольм, Инверклайд (Knapps Loch, Kilmacolm, Inverclyde)

Кнаппс – Лох, Килмакольм, Инверклайд 1 Кнаппс – Лох, Килмакольм, Инверклайд 1

Кнаппс Лох – малко, но изключително живописно езеро, близо до село Килмакольм, която е била обитавана още през Бронзовата епоха и се намира на 26 км западно от Глазгоу.

4. Магически басейни, остров Скай (The Fairy Pools, Isle of Skye)

Волшебные бассейны, остров Скай 1 Волшебные бассейны, остров Скай

Поредица от прекрасни сини свързани с басейни и водопади в долината на Глен Бриттл изглежда като тропически, но всъщност те са доста студено (защото те са в Шотландия). Въпреки този факт, те са много популярни сред плувците-екстремни.

5. Глен Коу (Glen Coe)

Глен Коу 1 Глен Коу

загрузка...

Това е широка, невероятна и много стръмна долина на река е създадена ледници по време на последния ледников период. Това място се нарича един от най-вълнуващите в Шотландия.

6. Заключване Данноттар, Абърдийншър (Dunottar Castle, Aberdeenshire)

Замок Данноттар, Абердиншир 1 Замок Данноттар, Абердиншир

Тази крепост в стил „Игра на престола“ се нарича Данноттар – от шотландски келтски Dun Fhoithear, което означава „крепост на отлогом склон“. Предполагат, че това място е било заселено по време на пиктов (5000 л. хр до 700-те години. крумовград).

7. Пирамида Буачаилле Этив Мор, Хайленд (Buachaille Etive Mor, Highland)

Пирамида Буачаилле Этив Мор 1 Пирамида Буачаилле Этив Мор

„Велик Пастир Этив“ се издига над хоризонта в продължение на много мили и си лесно ще забележите, преминаващи по живописното условия A82. Името се отнася до различни планински билото, а не отделни скръб. Най-разпознаваема част от него (върху снимката) – стоб има Дерг (Stob Dearg).

8. Остров Handa, Съдърланд (Handa Island, Sutherland)

Остров Ханда, Сазерленд 1 Остров Ханда, Сазерленд

Пясъчни брегове около този великолепен, невероятно разнообразие на животински свят на острова на западното крайбрежие, оживява всяко лято, когато приблизително 100,000 морски птици се събират тук, за да произвеждат потомство, включително повече от 250 двойки буревестников.

9. Заключване Килчурн, езерото Лох Эйв (Kilchurn Castle, Loch Awe)

Замок Килчурн, озеро Лох – Эйв 1 Замок Килчурн, озеро Лох – Эйв

Заключване Килчурн – разрушенная крепост от 15-ти век, която се намира в северо–източната част на оз. Лох Эйв в Аргайле. Това е наследствен дом на Клана Кэмпбеллов, но го забросили поради силното увреждане на мълния в 1760 г.

10. Изправени камъни Калланиш, остров Луис (Callanish Standing Стоунс“, Isle of Lewis)

Стоячие камни Каланниш, остров Льюиса 1 Стоячие камни Каланниш, остров Льюиса

Тези малко жутковатые изправени камъни на остров Луис са подредени във формата на кръст. Според легендата, рано сутрин в разгара на лятото създание, известно като „Блестящ“, saunters около камъните до центъра на кръга.

11. Портри, остров Скай (Portree, Isle of Skye)

Портри, остров Скай 1 Портри, остров Скай

Този магически град на остров Скай се намира на около пристанището, де залива ярки сгради. Името „Портри“ означава „Пристанище на Краля“ (Port-an-Righ).

12. Езерото Лох Шилдейг, Wester Рос (Loch Shieldaig, Wester Ross)

Озеро Лох-Шилдейг, Вестер Росс 1 Озеро Лох-Шилдейг, Вестер Росс

Кой се нуждае от Вастерас, когато вече имате Wester Рос? В центъра на този планински езера се намира на остров Шилдейг, който е покрит с многогодишни борове, но, въпреки това, към околните хълмове и планини почти никакви растения. Предполагам, че те все още са били покрити с растения в викториански времена.

13. Раннох-Мур, Пърт и Киноросс (Rannoch Moor, Perth and Kinross)

Раннох-Мур, Перт и Киноросс 1 Раннох-Мур, Перт и Киноросс

Болотистая, покрити с вереском равнина на територията на област Пърт и Кинросс отнема около 78 км2. Районът е дом на голяма част от животинския свят, включително шотландскую яребица, кроншнепов и благородния елен.

14. Фар „Нейст Точка“, остров Скай (Neist Point, Isle of Skye)

Маяк «Нейст-Пойнт», остров Скай 1 Маяк «Нейст-Пойнт», остров Скай

Този невероятен нос – най-западната точка на остров Скай. Той е дом на множество видове редки високопланински растения и дори е наето от снимачната площадка на фантастичен трилър 2013 г. „47 Ронинов“ с Киану Ривзом в главната роля.

15. Двореца Линлитгоу, Западен Lothian (Linlithgow Palace, West Lothian)

Дворец Линлитгоу, Западный Лотиан 1 Дворец Линлитгоу, Западный Лотиан

Замък в Линлитгоу – голямо, мрачно и добре запазена място на около 24 км западно от Единбург. Това е едно от основните места за настаняване крале и кралици на Шотландия до 1603, но е окончателно заброшено в 1746 г.

16. Остров Йона, Вътрешна Гебридские острови (Iona, Inner Hebrides)

Остров Иона, Внутренние Гебридские острова 1 Остров Иона, Внутренние Гебридские острова

Този малък остров на Вътрешните Гебридских острови е известен със своята спокойна красота. В Началото на Средновековието районът е бил важна част от древен келтски кралство Dal Riata и е център за духовно образование в продължение на около четири века.

17. Яхтеното Пристанище На Свети Монэнса, Файф (St. Monans Кей, Fife)

Пристань Св. Монэнса, Файф 1 Пристань Св. Монэнса, Файф

Яхтеното пристанище на Свети Монэнса – това е един от няколкото рибарски селища, които влизат в Източната част на Ньюк в областта на Файф. Тя е дом на невероятни вятърна мелница, но най-интересна особеност – това е един необичаен мол с зигзагообразными обрати, който се простира във Външно Устието (Outer Forth Estuary).

18. Сгурр Теарлайх, остров Скай (Sgurr Thearlaich, Isle of Skye)

Сгурр Теарлайх, остров Скай 1 Сгурр Теарлайх, остров Скай

Сгурр Теарлайх – един от малкото върхове, които формират билото на Черно Куиллин (Black Cuillin) на остров Скай. В него е толкова трудно да се изкачи, че дори го наричат „Недостъпен връх“.

19. Сейлбост, остров Харис, Външни Гебридские острови (Seilebost, Isle of Harris, Outer Hebrides)

Сейлбост, остров Харриса, Внешние Гебридские острова 1 Сейлбост, остров Харриса, Внешние Гебридские острова

Сейлбост и прилича на съседния плаж Ласкентайр често се описва като най-добрите плажове в Шотландия благодарение на невероятно бял пясък, контрастирующим с като че ли тропически (но студено) тюркоаз на морето.

20. Заключване Эйлен-Донан, Кайл-на-на-Лохалш (Eilean Donan Castle, Кайл of Lochalsh)

Замок Эйлен-Донан, Кайл-оф-Лохалш 1 Замок Эйлен-Донан, Кайл-оф-Лохалш

Эйлен-Донан може да се нарече един от най-известните замъци в Шотландия. Той е разположен на тесен остров, подверженном действие на приливите и отливите, когато се обединяват три големи морски езера: Дьюих (Duich), Лонг (Long), и Алш (Alsh).

По материали от: Buzzfeed

Theme by Anders Norén