Всяко дете обожава ярките цветове и експлозии, – така че защо родителите не се възползват от него?

1. Шарени цветя

Покажете на децата си работа на проводната система на растенията с помощта на цветята. За това подгответе няколко разтвори с различни хранителни багрила и ярки бели цветя (карамфил, гербера или хризантеми). Сложете цветя в буркани с красящим разтвор и гледайте на промяната на цветовете венчелистчетата. Вече в продължение на 30-40 минути, в тях се появи кант, а след 12-14 часа цвете, ще се обърнат напълно.

Бонус: при вас в стаята ще стоят красиво, но много странни цветя.

2. Еластична яйце

Упругое яйцо

Покажете на децата химическа реакция на примера на обичайното сурово яйце. За да направите това, поставете яйце в буркан и се налива оцет. Оцетна киселина влиза в реакция с калциев карбонат, основен компонент на черупката, така че тя ще започне да се разтваря. През деня е необходимо да сменяте оцет, в буркан, а след 48 часа, когато цялата черупка „ще се стопи“, яйце трябва обилно да се измие. Мембрана под въздействието на оцетна киселина уплътнена, резултатът е еластична и необичайно яйце. На него дори може да окаже натиск с пръст.

Упругое яйцо1

3. Направете с помощта на alka-зельтцера ефект лава

Попълнете прозрачна ваза (или обикновена пластмасова бутилка) с маслени бои на 2/3 от обема. До вода, така че горната част е останало 1-2 см на въздушното пространство, и добавете 5 капки оцветител. Поставете в една ваза? хапчета alka-зельтцера. Мехурчета, които отделя таблетка по време на химическа реакция между сода бикарбонат и лимонена киселина, смешают масло и вода, образувайки „лава“.

Светильник лава

4. Надуйте балона с помощта на бонбони

Бонбони-шипучки съдържат малко количество сгъстен въглероден двуокис. И ако се изсипва целия пакет в балона и да се постави я на гърлото на бутилката с газировкой, след това под влиянието на въглероден диоксид топка надуется себе си.

Воздушный шарик

5. Топене на лед

Децата, които със сигурност ще оценят този колоритен и прост за изпълнение на експеримент. Предварително направете лед в различни съдове и выдайте децата сол голям храна. Нека те ще се опитат поръсва се с лед и сол и със собствените си очи да видите процеса на топенето. А сега се разтваря във вода за няколко хранителни оцветители или обикновена акварел, дайте на децата пипета или спринцовки и раскрасьте топене на леда. Боя подчертае тунели и ниши, които се образуват на повърхността под въздействието на сол.

Тающий лед

6. Отгледате голям мармеладного мече

Мармалад – това е порест материал, така че под въздействието на вода си мече може да се увеличи 2 пъти. Ето такава картина може да се види на следващата сутрин, просто поставяне на мармеладного мече в чаша с вода от вечерта.

Мармеладный мишка

7. Поработете с акварельными текстури

Направете на хартия няколко петна акварел и започнете да експериментирате със среди. Капните алкохол, поръсва се със сол, прекарайте попивателна хартия или восъчен молив, разтривайте шкурка и внимателно резултат текстура.

Акварельные текстуры

8. Блестящ взрив

Изсипва се в прозрачна ваза, 2-3 супени лъжици сода за печене, добавете 5-6 капки оцветител или акварел и се поръсва с 1-2 супени лъжици пайети. Бързо изсипете? чаша оцет и да гледате, докато се наслаждавате на колоритен спектакъл на бурлящего глиттера.

Блестящий взрыв

9. Хвърли стафиди в газировку

В обикновена вода, стафиди да се удави, но в газировке той ще плува, плавно потъва надолу и изкачване нагоре.

Бонус: може да доведе до фурор на възрастен парти, повтаряне на този трик с чаша шампанско.

Изюм в газировке

10. Дъждовни облаци от крем за бръснене

Попълнете прозрачен буркан? обема вода и выдавите крем за бръснене, така че да затвори напълно на повърхността на водата. А сега капните на „облак“ вода и боя, и внимавайте за цветен дъжд.

Дождевые облака

11. Замразени сапунени мехури

В студено време е задължително излезте с деца на улицата и вземете течност за сапунени мехури. Такава красота е трудно да се опише с думи!

Мыльные пузыри

12. Бобовый росток

Използвайте прозрачни кутии от стари CD за наблюдение на това, как поникват растения. По-добре е да използвате за тази цел, боб.

Растения По материали от: Buzzfeed