За да бъде красива

за да бъде красива

храна

10 игри със зърнени храни — как да отнеме детето в кухнята?

10 игр с крупами — как занять ребенка на кухне

Определено, кухня — това е най-опасното място за шустрых и неспокоен деца. Обаче не много хора мислят за това, че тя е тук, без никаква принуда, в процеса на готвене закуска, обяд или вечеря, може да се обучи на детето, както и да го развие малък мотор, мислене и въображение. Странно е, но в кухнята можете да намерите много идеи за образователни игри, които ще станат не само полезни, но и много интересна за едно дете занимание.

10 игри със зърнени храни — как да отнеме детето в кухнята

Дайте на детето си две различни капацитет, за предпочитане, разбира се, не биеща, както и столовата и една чаена лъжичка. В един от съдовете се налива никакви зърнени храни и покажете на бебето, като може да излее от една посудины в друга ръце, една супена лъжица, а след това чаена. Помолете хлапето се повтаря и той с лекота самият разберется, че трябва да се направи.

10 игр с крупами — как занять ребенка на кухне 10 игр с крупами — как занять ребенка на кухне2

В голяма купа разбъркайте грис и малко боб. Дайте на детето една малка сито за добив на „съкровища“. Посъветвайте се с детски намери боб и да я поставят в отделен контейнер.

10 игр с крупами — как занять ребенка на кухне3 10 игр с крупами — как занять ребенка на кухне4 10 игр с крупами — как занять ребенка на кухне5

В кухнята може да се направи нещо необичайно с рисуване. За това ще ви трябва тава или поднос, както и всяко зърно, например, манка или елда. На повърхността на тавата се поръсва малко грис и равномерно на тънък слой. Покажете на бебето, колкото е възможно пръст да рисува прости фигурки: квадрати, триъгълници, диаманти, пръстени, цветя и др. Това не е проста игра, тъй като може да изглежда, и под силата на деца от две години. Ако виждате, че детето успешно се справя със задачата, усложняйте техника. Например, направете с пръст пътеки и насърчавайте детето си да попие ги зърнени храни други цветове.

10 игр с крупами — как занять ребенка на кухне6 10 игр с крупами — как занять ребенка на кухне7

Не забравяйте епизод от приказка „Пепеляшка“, когато злата мащеха высыпала зърно на пода и ме накара бедна момиче подреди ги по различни плочките? Можете също така да си играя с детето си. Смесете в една чиния или поднос няколко вида зърнени култури или бобови растения, например, елда, грах, леща, фасул и други подобни Помолете детето да ги демонтира по различни плочи. Тази игра развива у децата на внимание и старание, което допълнително ще им помогне с лекота да усвоите тези елементарни неща, като застегивание копчета или на обвързващия връзки.

10 игр с крупами — как занять ребенка на кухне8 10 игр с крупами — как занять ребенка на кухне9

Можете да играете на играта „Намери няколко“. За това ще ви трябва ледница или тава за яйца, а също и няколко вида зърнени култури. Правим в тавата на детайла един редица различни зърнени храни и същите зърнени храни налива в малки тарелочки. Посъветвайте се с детски сортирате зърнени храни по форма или цвят.

10 игр с крупами — как занять ребенка на кухне10 10 игр с крупами — как занять ребенка на кухне11

Насърчавайте детето си да играе с глина (може да се замени солено тесто). Направете торта на точния ви размер, и покажете на бебето, като може да го украсите: вдавливайте пръсти в много различни елементи, създаване на собствен шедьовър или въплъщението на каквато и да е художествена идея.

10 игр с крупами — как занять ребенка на кухне12 10 игр с крупами — как занять ребенка на кухне13

В следващия си мач ще се нуждаем от цвят на манка. За да го направите ще ви се наложи гваш, водка, ами и самата манка. На 2 супени лъжици водка, 5 супени лъжици грис. Разбъркайте добре всички съставки, даваме грис изсъхне, а след това пресейте брашното през сито. Предложете на бебето цветове събрани рисунки, или да създадете своя шедьовър. За това на лист хартия за рисуване лепило-молив, попълнете грис и сдуваем излишни.

загрузка...
10 игр с крупами — как занять ребенка на кухне14 10 игр с крупами — как занять ребенка на кухне15

Смесете в една чиния боб, например, с елда. Дайте на бебето няколко съдове с различни главата. Помолете детето да намери в една чиния боб и го сложи на опашката във всички съдове.

10 игр с крупами — как занять ребенка на кухне16 10 игр с крупами — как занять ребенка на кухне17 10 игр с крупами — как занять ребенка на кухне18

За игрите в кухнята са подходящи и тестени изделия. В порест каучук или в гъба за миене на чинии поставете две клечки за зъби и да поиска дете попълнете ги паста. Също така може да тестени направите мъниста, обличат ги в шнурочек или всяка друга дебела нишка.

10 игр с крупами — как занять ребенка на кухне19 10 игр с крупами — как занять ребенка на кухне20

След всички игри высыпите всички зърнени култури в един леген, средните и питам хлапето потоптать им крака. Това е игра стимулират активните точки, намиращи се на краката на бебето. 10 игр с крупами — как занять ребенка на кухне21

Повярвайте ми, всички тези игри много бързо отнесе вашето дете в кухнята, а вие ще можете спокойно да се готви вкусна храна за цялото семейство!

Theme by Anders Norén